0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeJože Majes svetuje: Zeliščna pomoč za zdrava sečila

Jože Majes svetuje: Zeliščna pomoč za zdrava sečila

MORDA VAS ZANIMA

Najpogostejša obolenja sečil so vnetje mehurja, vnetje sečnice in vnetje ledvic. Poleg tega so pogosta obolenja prostate pri moških. Veliko težavo predstavlja kronično obolenje ledvic, ki nastane zaradi povečane vsebnosti kreatinina v krvi in urinu. Poleg tega pa se pojavijo v urinu še beljakovine. Tej temi smo se zato podrobno posvetili v poletni izdaji revije Bodi eko.

- Oglas -

Znano je, da postajajo bakterije, ki prizadenejo sečila, odporne proti antibiotikom. Tu mislim predvsem na bakterijo E. coli. Večinoma se (predvsem patogene bakterije) širijo iz prebavil, redkeje po krvi. Zato so za te bakterije bolj občutljive ženske, ker imajo krajšo sečnico. Pri okužbi sečil je zato zelo pomembna higiena. Sečila pa zelo prizadevajo tudi glivice in citostatiki (pri kemoterapiji).

Dobro se spomnim, kako sem nekoč v zdravilišču staknil vnetje mehurja. Zgodilo se je ob moji šestdesetletnici, ko so mi otroci kupili vstopnico za Apolonovo kopel v zdravilišču. Takrat so naju z ženo za eno uro zaklenili v prostor z jacuzzijem. Na vodi so plavali listi vrtnic. Moram reči, da je bilo vzdušje zelo romantično. To sem preživel, čeprav bi bilo doživetje kakšnih 30 let nazaj še bolj romantično. Naslednji dan pa sva se odpravila na dopust. In potem se je začelo. Najprej sem dobil vročino. Uriniral sem po kapljicah, ob tem pa me je strašno peklo. Zdravnik mi je predpisal antibiotik, ki pa mi ni pomagal. Potem sem si skuhal čaj za lajšanje vnetja sečil in stanje se je začelo počasi izboljševati. Ker sva bila z ženo takrat v tujini, sem šel na tržnico in kupil zdravilne rastline. Že po zaužitju prvih treh skodelic sem se počutil bolje. Moram reči, da mi je ta čaj dokončno odpravil težave in posledično sem imel potem lep dopust …

- Oglas -

Celoten članek ter rešitve za težave z vnetjem mehurja, akutna ali kronična ledvična obolenja ter težave s prostato najdete v poletni izdaji revije Bodi eko.

.

NAJNOVEJŠE