Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeJože Majes svetuje: Zeliščna pomoč za zdrava sečila

Jože Majes svetuje: Zeliščna pomoč za zdrava sečila

MORDA VAS ZANIMA

Najpogostejša obolenja sečil so vnetje mehurja, vnetje sečnice in vnetje ledvic. Poleg tega so pogosta obolenja prostate pri moških. Veliko težavo predstavlja kronično obolenje ledvic, ki nastane zaradi povečane vsebnosti kreatinina v krvi in urinu. Poleg tega pa se pojavijo v urinu še beljakovine. Tej temi smo se zato podrobno posvetili v poletni izdaji revije Bodi eko.

- Oglas -

Znano je, da postajajo bakterije, ki prizadenejo sečila, odporne proti antibiotikom. Tu mislim predvsem na bakterijo E. coli. Večinoma se (predvsem patogene bakterije) širijo iz prebavil, redkeje po krvi. Zato so za te bakterije bolj občutljive ženske, ker imajo krajšo sečnico. Pri okužbi sečil je zato zelo pomembna higiena. Sečila pa zelo prizadevajo tudi glivice in citostatiki (pri kemoterapiji).

Dobro se spomnim, kako sem nekoč v zdravilišču staknil vnetje mehurja. Zgodilo se je ob moji šestdesetletnici, ko so mi otroci kupili vstopnico za Apolonovo kopel v zdravilišču. Takrat so naju z ženo za eno uro zaklenili v prostor z jacuzzijem. Na vodi so plavali listi vrtnic. Moram reči, da je bilo vzdušje zelo romantično. To sem preživel, čeprav bi bilo doživetje kakšnih 30 let nazaj še bolj romantično. Naslednji dan pa sva se odpravila na dopust. In potem se je začelo. Najprej sem dobil vročino. Uriniral sem po kapljicah, ob tem pa me je strašno peklo. Zdravnik mi je predpisal antibiotik, ki pa mi ni pomagal. Potem sem si skuhal čaj za lajšanje vnetja sečil in stanje se je začelo počasi izboljševati. Ker sva bila z ženo takrat v tujini, sem šel na tržnico in kupil zdravilne rastline. Že po zaužitju prvih treh skodelic sem se počutil bolje. Moram reči, da mi je ta čaj dokončno odpravil težave in posledično sem imel potem lep dopust …

Celoten članek ter rešitve za težave z vnetjem mehurja, akutna ali kronična ledvična obolenja ter težave s prostato najdete v poletni izdaji revije Bodi eko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×