Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Ekologija & okoljeJože Majes svetuje: Zeliščna pomoč za zdrava sečila

Jože Majes svetuje: Zeliščna pomoč za zdrava sečila

MORDA VAS ZANIMA

Najpogostejša obolenja sečil so vnetje mehurja, vnetje sečnice in vnetje ledvic. Poleg tega so pogosta obolenja prostate pri moških. Veliko težavo predstavlja kronično obolenje ledvic, ki nastane zaradi povečane vsebnosti kreatinina v krvi in urinu. Poleg tega pa se pojavijo v urinu še beljakovine. Tej temi smo se zato podrobno posvetili v poletni izdaji revije Bodi eko.

- Oglas -

Znano je, da postajajo bakterije, ki prizadenejo sečila, odporne proti antibiotikom. Tu mislim predvsem na bakterijo E. coli. Večinoma se (predvsem patogene bakterije) širijo iz prebavil, redkeje po krvi. Zato so za te bakterije bolj občutljive ženske, ker imajo krajšo sečnico. Pri okužbi sečil je zato zelo pomembna higiena. Sečila pa zelo prizadevajo tudi glivice in citostatiki (pri kemoterapiji).

Dobro se spomnim, kako sem nekoč v zdravilišču staknil vnetje mehurja. Zgodilo se je ob moji šestdesetletnici, ko so mi otroci kupili vstopnico za Apolonovo kopel v zdravilišču. Takrat so naju z ženo za eno uro zaklenili v prostor z jacuzzijem. Na vodi so plavali listi vrtnic. Moram reči, da je bilo vzdušje zelo romantično. To sem preživel, čeprav bi bilo doživetje kakšnih 30 let nazaj še bolj romantično. Naslednji dan pa sva se odpravila na dopust. In potem se je začelo. Najprej sem dobil vročino. Uriniral sem po kapljicah, ob tem pa me je strašno peklo. Zdravnik mi je predpisal antibiotik, ki pa mi ni pomagal. Potem sem si skuhal čaj za lajšanje vnetja sečil in stanje se je začelo počasi izboljševati. Ker sva bila z ženo takrat v tujini, sem šel na tržnico in kupil zdravilne rastline. Že po zaužitju prvih treh skodelic sem se počutil bolje. Moram reči, da mi je ta čaj dokončno odpravil težave in posledično sem imel potem lep dopust …

Celoten članek ter rešitve za težave z vnetjem mehurja, akutna ali kronična ledvična obolenja ter težave s prostato najdete v poletni izdaji revije Bodi eko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×