Ekologija & OkoljeJedrsko orožje vse bolj ogrožujoče

Jedrsko orožje vse bolj ogrožujoče

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi ne zavedajo, je danes nuklearno orožje velik problem.

- Oglas -

Trenutno je na svetu približno 30,000 nuklearnih orožij, katera pripadajo naslednjim državam: ZDA, Ruska federacija, Velika Britanija, Francija, Kitajska, Izrael, Indija, Pakistan ter Severna Koreja. Od tega pa je kar 1500 nuklearnega orožja v 24-urni pripravljenosti.

Nekateri to orožje jemlejo kot zapuščino hladne vojne, ki se je odvijala v prejšnjem stoletju, vendar pa se je realnost takšna, da se nobena od teh držav nikakor noče odreči temu orožju. V bistvu države stremijo k tem, da odkrivajo bolj zmogljive in bolj uničujoče različice tega orožja vsak dan.

Veliko tega orožja pa je bilo tudi skrivoma testiranega. Ljudje, ki živijo v okolici teh testnih mest, pa nevede nosijo posledice – rakava obolenja, spontani splavi, mrtvo rojeni otroci, ter druge zdravstvene težave.

Skupaj lahko pomagamo in primerno pristopimo k problemu. Mnogi si morda zatiskamo oči “saj o tem je govorijo veliko po televiziji“ ali pa “to je tako ali tako na drugemu koncu sveta, zato se ne zadeva nas“. Vendar pa je relanost takšna, da se nas to še kako zadeva. Na takšen način vedno bolj uničujemo naš planet, pa čeprav se še zavedamo ne. Da bi dosegli napredek, pa je potrebno le odpreti oči javnosti in jo pravilno obvestiti o dogodkih, ki se vrstijo iz dneva v dan.

- Oglas -

Združeni Narodi imajo na to temo vsako leto glasovanje proti uporabi nuklearnega orožja. In skoraj vsako leto večina držav glasuje proti uporabi tega orožja. Vendar pa je navada takšna, da so takrat podane mnoge obljube, izpolnjenih pa je vedno manj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×