Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaRecept: Razkošni riž

Recept: Razkošni riž

MORDA VAS ZANIMA

Riž operemo, odcedimo in posušimo. Kardamomove plodove rahlo potolčemo, da se nekoliko odprejo. V 2-litrski kozici zavremo vodo, sol in kurkumo. Mandlje poparimo, olupimo in z ostrim nožem po dolžini narežemo na paličice. V drugi 2-litrski kozici zagrejemo olje na blagem ognju. Opražimo cimetovo paličico, klinčke, kardamom in mandlje, dokler niso mandlji zlatorjavi. Dodamo riž in ga pražimo še dve minuti oz. dokler zrna ne pobelijo. Prilijemo vročo vodo iz drugega lonca in dodamo svež grah (če uporabljamo zmrznjen grah, ga dodamo 10 minut kasneje). Premešamo, povečamo ogenj in zavremo. Zmanjšamo ogenj, pokrijemo s tesno pokrovko in počasi kuhamo 15 do 20 minut oziroma toliko časa, dokler se vsa voda ne vpije in je riž mehek in puhast. Postrežemo vroče.

- Oglas -

Potrebujemo:

riž250 g basmati ali drugega dolgozrnatega belega riža
4 plodovi kardamoma
5 dcl vode
¾ žličke soli
¼ žličke kurkume
2 žlici olja
4 cm dolga cimetova paličica
6 celih klinčkov
50 g mandljev
250 ml svežega ali zmrznjenega graha

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×