Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaRecept: Razkošni riž

Recept: Razkošni riž

MORDA VAS ZANIMA

Riž operemo, odcedimo in posušimo. Kardamomove plodove rahlo potolčemo, da se nekoliko odprejo. V 2-litrski kozici zavremo vodo, sol in kurkumo. Mandlje poparimo, olupimo in z ostrim nožem po dolžini narežemo na paličice. V drugi 2-litrski kozici zagrejemo olje na blagem ognju. Opražimo cimetovo paličico, klinčke, kardamom in mandlje, dokler niso mandlji zlatorjavi. Dodamo riž in ga pražimo še dve minuti oz. dokler zrna ne pobelijo. Prilijemo vročo vodo iz drugega lonca in dodamo svež grah (če uporabljamo zmrznjen grah, ga dodamo 10 minut kasneje). Premešamo, povečamo ogenj in zavremo. Zmanjšamo ogenj, pokrijemo s tesno pokrovko in počasi kuhamo 15 do 20 minut oziroma toliko časa, dokler se vsa voda ne vpije in je riž mehek in puhast. Postrežemo vroče.

- Oglas -

Potrebujemo:

riž250 g basmati ali drugega dolgozrnatega belega riža
4 plodovi kardamoma
5 dcl vode
¾ žličke soli
¼ žličke kurkume
2 žlici olja
4 cm dolga cimetova paličica
6 celih klinčkov
50 g mandljev
250 ml svežega ali zmrznjenega graha

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×