- Oglas -
Ječmenovi polpeti so alternativa mesnim kot tudi sojinim polpetom. Odlično se podajo zraven pire krompirja.
SESTAVINE (4 porcije)
- 150 g ječmena
- 1 žlica olja
- 300 g sejtanovega drobljenca
- sol
- mleti poper
- 100 ml smetane
- 1 mlada čebula
- ¼ žličke dimljene paprike
- olje za peko
PRIPRAVA
- Ječmen dobro operite in pustite, da se odcedi. Segrejte olje, na katerem popražite ječmen, ki mu dodajte vodo. Višina vode naj bo približno 1 centimeter nad ječmenom. Skuhajte do točke, ko je ječmen še vedno rahlo trd. Nato ga odcedite in operite s hladno vodo.
- Sejtanov drobljenec stresite v posodo ter mu po potrebi dodajte še malce soli in popra. Postopoma prilijte smetano, nato pa še ječmen, nasekljano čebulo in dimljeno papriko.
- Iz mase, ki jo lahko po potrebi zgostite s krušnimi drobtinami, oblikujte polpete, ki jih popecite na olju z obeh strani, da postanejo zlato zapečeni. Postavljajte jih na papirnato brisačo, da se maščoba odcedi. Postrezite s pire krompirjem in solato ali vloženo zelenjavo.
- oglas -