Ječmenovi polpeti

- Oglas -

Ječmenovi polpeti so alternativa mesnim kot tudi sojinim polpetom. Odlično se podajo zraven pire krompirja.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 150 g ječmena
  • 1 žlica olja
  • 300 g sejtanovega drobljenca
  • sol
  • mleti poper
  • 100 ml smetane
  • 1 mlada čebula
  • ¼ žličke dimljene paprike
  • olje za peko

    PRIPRAVA
  1. Ječmen dobro operite in pustite, da se odcedi. Segrejte olje, na katerem popražite ječmen, ki mu dodajte vodo. Višina vode naj bo približno 1 centimeter nad ječmenom. Skuhajte do točke, ko je ječmen še vedno rahlo trd. Nato ga odcedite in operite s hladno vodo.
  2. Sejtanov drobljenec stresite v posodo ter mu po potrebi dodajte še malce soli in popra. Postopoma prilijte smetano, nato pa še ječmen, nasekljano čebulo in dimljeno papriko.
  3. Iz mase, ki jo lahko po potrebi zgostite s krušnimi drobtinami, oblikujte polpete, ki jih popecite na olju z obeh strani, da postanejo zlato zapečeni. Postavljajte jih na papirnato brisačo, da se maščoba odcedi. Postrezite s pire krompirjem in solato ali vloženo zelenjavo.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI