- Oglas -
Slastni krekerji ali ploščice z medom in oreščki, ki jih je hitro in enostavno pripraviti, so odlična poslastica, ki jo imate lahko vedno pri roki.
SESTAVINE (24 krekerjev)
Testo:
- 500 g navadne moke
- 150 g sladkorja v prahu
- 150 g masla
- 2 jedilni žlički medu
- 2 jajci
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 vrečica vaniljevega sladkorja
Orehova zmes:
- 60 g sladkorja
- 300 g orehov
- 2 jedilni žlički medu
- 1 jedilna žlička masla
Nadev:
- 200 ml pol-posnetega mleka
- 2 čajni žlički navadne moke
- 250 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 čajni žlički ruma
PRIPRAVA
- Presejte moko in sladkor v prahu. Dodajte stopljeno maslo, med, jajci, sodo bikarbono, vaniljev sladkor in vse skupaj zamesite v rahlo testo. Testo nato razdelite na dva dela in ju razvaljajte v dveh pravokotnih pekačih, obloženih s peki papirjem.
- Sladkor stopite v kozici z debelim dnom, toliko, da dobite karamelo. Odstranite z ognja in dodajte narezane oreščke, med in maslo. En pekač premažite s pripravljeno mešanico, nato pa oba pecite pri 180 °C približno 20 minut. Ko sta pečena, počakajte, da se ohladite.
- Na ognju zavrite mešanico mleka in moke, odstranite z ognja in mešajte, da se ohladi. Potem dodajte zmehčano maslo, sladkor in rum, da dobite peno. Postopoma dodajate še moko, medtem pa nenehno mešajte. Mešanico vlijte v prazno testo in namažite čez drugega. Torta z medom naj počiva čez noč v hladilniku.
- oglas -