ReceptiPrigrizkiMedeni krekerji z orehi

Medeni krekerji z orehi

MORDA VAS ZANIMA

Slastni krekerji ali ploščice z medom in oreščki, ki jih je hitro in enostavno pripraviti, so odlična poslastica, ki jo imate lahko vedno pri roki.

- Oglas -

SESTAVINE (24 krekerjev)

Testo:

  • 500 g navadne moke
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g masla
  • 2 jedilni žlički medu
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 vrečica vaniljevega sladkorja

Orehova zmes:

  • 60 g sladkorja
  • 300 g orehov
  • 2 jedilni žlički medu
  • 1 jedilna žlička masla

Nadev:

  • 200 ml pol-posnetega mleka
  • 2 čajni žlički navadne moke
  • 250 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 čajni žlički ruma

PRIPRAVA

  1. Presejte moko in sladkor v prahu. Dodajte stopljeno maslo, med, jajci, sodo bikarbono, vaniljev sladkor in vse skupaj zamesite v rahlo testo. Testo nato razdelite na dva dela in ju razvaljajte v dveh pravokotnih pekačih, obloženih s peki papirjem.
  2. Sladkor stopite v kozici z debelim dnom, toliko, da dobite karamelo. Odstranite z ognja in dodajte narezane oreščke, med in maslo. En pekač premažite s pripravljeno mešanico, nato pa oba pecite pri 180 °C približno 20 minut. Ko sta pečena, počakajte, da se ohladite.
  3. Na ognju zavrite mešanico mleka in moke, odstranite z ognja in mešajte, da se ohladi. Potem dodajte zmehčano maslo, sladkor in rum, da dobite peno. Postopoma dodajate še moko, medtem pa nenehno mešajte. Mešanico vlijte v prazno testo in namažite čez drugega. Torta z medom naj počiva čez noč v hladilniku.
- oglas -
Prejšnji članekS hojo do bolj zdravih kolen
Naslednji članekCvetačna juha

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×