ReceptiZimska solata s pečeno bučo in čičeriko

Zimska solata s pečeno bučo in čičeriko

MORDA VAS ZANIMA

Zimska solata s pečeno bučo in čičeriko je zdrava in krepka solata, ki je brez težav lahko samostojna jed. Če vam je všeč okus buče hokaido, jo morate preizkusiti, saj bo v zimskih mesecih poskrbela tudi za dobro obrambo našega telesa pred bacili.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 400 g hokaido buče
  • sol in sveže mleti poper po okusu
  • 1 žlička mešanice provansalskih začimb
  • 1 žlica sladke paprike v prahu
  • 2 žlici olivnega olja
  • 100 g kuhane čičerike
  • 150 g rukole
  • 50 g sušenih paradižnikob

Preliv:

  • 100 ml olivnega olja
  • 1 žlica (grobozrnate) gorčice
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • sol po okusu

PRIPRAVA

  1. Bučo razrežite na pol, odstranite semena in jo narežite na kocke. Dodajte sol, poper, mešanico provansalskih začimb, sladko papriko v prahu in olje. Pecite približno 10 minut pri temperaturi 200 °C.
  2. Buči dodajte čičeriko, premešajte in položite nazaj v pečico za še približno 10 minut. Medtem operite rukolo in nasekljajte suhe paradižnike.
  3. Zmešajte sestavine za preliv, ki ga nato prelijte po rukoli in paradižnikih. Na koncu dodajte še popečeno bučo in čičeriko ter postrezite.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×