- Oglas -
Zimska solata s pečeno bučo in čičeriko je zdrava in krepka solata, ki je brez težav lahko samostojna jed. Če vam je všeč okus buče hokaido, jo morate preizkusiti, saj bo v zimskih mesecih poskrbela tudi za dobro obrambo našega telesa pred bacili.
SESTAVINE (4 porcije)
- 400 g hokaido buče
- sol in sveže mleti poper po okusu
- 1 žlička mešanice provansalskih začimb
- 1 žlica sladke paprike v prahu
- 2 žlici olivnega olja
- 100 g kuhane čičerike
- 150 g rukole
- 50 g sušenih paradižnikob
Preliv:
- 100 ml olivnega olja
- 1 žlica (grobozrnate) gorčice
- 1 žlica agavinega sirupa
- sol po okusu
PRIPRAVA
- Bučo razrežite na pol, odstranite semena in jo narežite na kocke. Dodajte sol, poper, mešanico provansalskih začimb, sladko papriko v prahu in olje. Pecite približno 10 minut pri temperaturi 200 °C.
- Buči dodajte čičeriko, premešajte in položite nazaj v pečico za še približno 10 minut. Medtem operite rukolo in nasekljajte suhe paradižnike.
- Zmešajte sestavine za preliv, ki ga nato prelijte po rukoli in paradižnikih. Na koncu dodajte še popečeno bučo in čičeriko ter postrezite.
- oglas -