ReceptiJuheCvetačna juha

Cvetačna juha

MORDA VAS ZANIMA

Za kosilo ali večerjo si privoščite okusno cvetačno juho z gobami. Popoln okus doda drobnjak, postrežemo pa jo s hrustljavim kruhom.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • pest posušenih gozdnih gob
  • 1 čebula
  • 2 večja krompirja
  • 1 korenje
  • 1 koleraba
  • 1/2 cvetače
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička mlete paprike
  • sol
  • 1 čajna žlička majarona
  • 2 čajni žlici narezanega drobnjaka

PRIPRAVA

  1. Gobe namočite v hladni vodi. Na drobno nasekljajte čebulo. Olupite krompir in kolerabo, očistite korenje in zelenjavo narežite na drobne koščke. Očistite še cvetačo in jo razdelite na posamezne cvetke.
  2. Na vročem olju prepražite čebulo, da postekleni. Dodajte na drobno nasekljan česen in mleto papriko. Mešajte. Dodajte še preostalo zelenjavo in vse skupaj zalijte z 800 ml vode. Posolite, dodajte še odcejene gobe in zavrite.
  3. Po 10-minutnem vretju dodajte še cvetke cvetače in kuhajte do mehkega. Polovico zelenjave odstranite, ostalo pa v mešalniku zmiksajte do gladkega. Zelenjavo, ki ste jo odstranili, dajte v krožnik, zalijte z zmiksano juho, dodajte še majaron in sol ter drobnjak.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×