- Oglas -
Za kosilo ali večerjo si privoščite okusno cvetačno juho z gobami. Popoln okus doda drobnjak, postrežemo pa jo s hrustljavim kruhom.
SESTAVINE (4 porcije)
- pest posušenih gozdnih gob
- 1 čebula
- 2 večja krompirja
- 1 korenje
- 1 koleraba
- 1/2 cvetače
- rastlinsko olje za cvrtje
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička mlete paprike
- sol
- 1 čajna žlička majarona
- 2 čajni žlici narezanega drobnjaka
PRIPRAVA
- Gobe namočite v hladni vodi. Na drobno nasekljajte čebulo. Olupite krompir in kolerabo, očistite korenje in zelenjavo narežite na drobne koščke. Očistite še cvetačo in jo razdelite na posamezne cvetke.
- Na vročem olju prepražite čebulo, da postekleni. Dodajte na drobno nasekljan česen in mleto papriko. Mešajte. Dodajte še preostalo zelenjavo in vse skupaj zalijte z 800 ml vode. Posolite, dodajte še odcejene gobe in zavrite.
- Po 10-minutnem vretju dodajte še cvetke cvetače in kuhajte do mehkega. Polovico zelenjave odstranite, ostalo pa v mešalniku zmiksajte do gladkega. Zelenjavo, ki ste jo odstranili, dajte v krožnik, zalijte z zmiksano juho, dodajte še majaron in sol ter drobnjak.
- oglas -