DomovZdravi ReceptiGlavne jediKisla repa s smetano

Kisla repa s smetano

- Oglas -

Kisla repa s smetano je tradicionalna jed, ki jo v naลกih krajih oboลพujemo ลกe posebej v sezoni kisle repe se pogosto znajde na kroลพnikih. Mi smo jo pripravili iz veganskih sestavin, da bo ลกe bolj zdrava in okusna.

ฤŒe je kisla repa enaย izmed vaลกih priljubljenih jesensko-zimskih jedi, potem vam bo tale recept zagotovo vลกeฤ. Pripravili smo kislo repo s smetano, seveda tokrat na veganski naฤin.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 kg kisle repe
  • 1 srednje velika ฤebula
  • 2 stroka nasekljanega ฤesna
  • 1 ลกฤep timijana
  • 1 ลกฤep roลพmarina
  • 1 lovorov list
  • 1 skodelica (400 g) kuhanega fiลพola
  • 2 juลกni ลพlici ฤebule v prahu
  • 2 ฤajni ลพliฤki ฤesna v prahu
  • 3 juลกne ลพlice kvasnih kosmiฤev
  • 200 ml rastlinske smetane za kuhanje
  • sol in poper po okusu
  • 2 zvrhani ฤajni ลพliฤki ลกkroba (po potrebi)

PRIPRAVA

  1. Na vodi ali olju prepraลพimo sesekljano ฤebulo in ฤesen. Dodamo timijan in roลพmarin ter lovorov list.
  2. Ko ฤebula postekleni in ฤesen zadiลกi, dodamo kislo repo. ฤŒe je repa prekisla, jo ลกe prej speremo pod vodo.
  3. V lonec z repo dolijemo le toliko vode, da prekrijemo repo, in kuhamo toliko ฤasa, da repa postane mehka.
  4. Ko je repa kuhana, ji dodamo kuhan fiลพol.
  5. ฤŒe je jed preredka, ji dodamo ลกkrob, ki smo ga pred tem zmeลกali z malo vode.
  6. V repo dodamo ลกe preostale zaฤimbe in smetano. Dobro premeลกamo in odstavimo z ognja.
  7. Za polnejลกi okus po repi potrosimo ลกฤep ocvrte ฤebule.
  8. Kisla repa s smetano se odliฤno poda h kuhanemu krompirju in peฤenim vege klobasicam. K jedi ponudimo ajdov kruh z orehi.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI