- Oglas -
Kisla repa s smetano je tradicionalna jed, ki jo v naลกih krajih oboลพujemo ลกe posebej v sezoni kisle repe se pogosto znajde na kroลพnikih. Mi smo jo pripravili iz veganskih sestavin, da bo ลกe bolj zdrava in okusna.
ฤe je kisla repa enaย izmed vaลกih priljubljenih jesensko-zimskih jedi, potem vam bo tale recept zagotovo vลกeฤ. Pripravili smo kislo repo s smetano, seveda tokrat na veganski naฤin.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 kg kisle repe
- 1 srednje velika ฤebula
- 2 stroka nasekljanega ฤesna
- 1 ลกฤep timijana
- 1 ลกฤep roลพmarina
- 1 lovorov list
- 1 skodelica (400 g) kuhanega fiลพola
- 2 juลกni ลพlici ฤebule v prahu
- 2 ฤajni ลพliฤki ฤesna v prahu
- 3 juลกne ลพlice kvasnih kosmiฤev
- 200 ml rastlinske smetane za kuhanje
- sol in poper po okusu
- 2 zvrhani ฤajni ลพliฤki ลกkroba (po potrebi)
PRIPRAVA
- Na vodi ali olju prepraลพimo sesekljano ฤebulo in ฤesen. Dodamo timijan in roลพmarin ter lovorov list.
- Ko ฤebula postekleni in ฤesen zadiลกi, dodamo kislo repo. ฤe je repa prekisla, jo ลกe prej speremo pod vodo.
- V lonec z repo dolijemo le toliko vode, da prekrijemo repo, in kuhamo toliko ฤasa, da repa postane mehka.
- Ko je repa kuhana, ji dodamo kuhan fiลพol.
- ฤe je jed preredka, ji dodamo ลกkrob, ki smo ga pred tem zmeลกali z malo vode.
- V repo dodamo ลกe preostale zaฤimbe in smetano. Dobro premeลกamo in odstavimo z ognja.
- Za polnejลกi okus po repi potrosimo ลกฤep ocvrte ฤebule.
- Kisla repa s smetano se odliฤno poda h kuhanemu krompirju in peฤenim vege klobasicam. K jedi ponudimo ajdov kruh z orehi.
- oglas -