DomovZdravi ReceptiKrompirjeva juha z ajdo – nasitna domača jed za hladne dni

Krompirjeva juha z ajdo – nasitna domača jed za hladne dni

- Oglas -

Krompirjeva juha z ajdo je nasitna, aromatična in polna tradicionalnih okusov, ki pogrejejo tudi v najhladnejših dneh. Kombinacija krompirja, ajde, gob in zelišč ustvari odlično domačo jed na žlico.

Sestavine (4 porcije):

  • 5 krompirjev
  • 1 korenček
  • 1 peteršilj
  • 1 žlica maščobe
  • 2 stebla stebelne zelene, narezana na koščke
  • 1 čebula, drobno narezana
  • ščepec mlete kumine
  • ščepec mletega črnega popra
  • ščepec sol
  • 40 g suhih gob, predhodno namočenih
  • steblo zelene
  • 1 lovorjev list
  • 80 g ajde
  • 80 g graha
  • 1 žlica posušenega majarona

Priprava:

  1. Krompir in korenovke olupite ter narežite na kocke. V loncu na segreti masti ali drugi maščobi prepražite korenje, peteršilj in zeleno s čebulo. Prelijte z vročo vodo, dodajte kumino, poper in sol, nato vmešajte krompir, odcejene gobe, zeleno, lovorjev list in ajdo.
  2. Juho zavrite, zmanjšajte temperaturo in počasi kuhajte približno 5 minut, občasno premešajte. Na koncu dodajte grah in kuhajte še 10 minut.
  3. Juho odstavite z ognja, odstranite libeček in lovorjev list, vmešajte majaron ter po okusu dosolite in popoprajte.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI