- Oglas -
Krompirjeva juha z ajdo je nasitna, aromatična in polna tradicionalnih okusov, ki pogrejejo tudi v najhladnejših dneh. Kombinacija krompirja, ajde, gob in zelišč ustvari odlično domačo jed na žlico.
Sestavine (4 porcije):
- 5 krompirjev
- 1 korenček
- 1 peteršilj
- 1 žlica maščobe
- 2 stebla stebelne zelene, narezana na koščke
- 1 čebula, drobno narezana
- ščepec mlete kumine
- ščepec mletega črnega popra
- ščepec sol
- 40 g suhih gob, predhodno namočenih
- steblo zelene
- 1 lovorjev list
- 80 g ajde
- 80 g graha
- 1 žlica posušenega majarona
Priprava:
- Krompir in korenovke olupite ter narežite na kocke. V loncu na segreti masti ali drugi maščobi prepražite korenje, peteršilj in zeleno s čebulo. Prelijte z vročo vodo, dodajte kumino, poper in sol, nato vmešajte krompir, odcejene gobe, zeleno, lovorjev list in ajdo.
- Juho zavrite, zmanjšajte temperaturo in počasi kuhajte približno 5 minut, občasno premešajte. Na koncu dodajte grah in kuhajte še 10 minut.
- Juho odstavite z ognja, odstranite libeček in lovorjev list, vmešajte majaron ter po okusu dosolite in popoprajte.
- oglas -