- Oglas -
Špinačni zavitek v veganski izvedbi s sojino skuto in orehi za prilogo, malico ali kar tako.
SESTAVINE (10 kosov)
- 500 g špinače
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 2 žlici olja
- 50 g orehov
- 100 g sojine skute
- sol
- mleti pisani poper
- 500 g listnatega testa
- moka za posip
PRIPRAVA
- Očistite, operite in nato osušite špinačo. Olupite čebulo in česen ter ju nasekljajte.
- Česen in čebulo na kratko popražite na olju. Nato dodajte špinačo in jo na hitro pokuhajte.
- Nasekljajte orehe in jih skupaj s sojino smetano dodajte v ponev. Začinite s poprom in soljo ter malce počakajte, da se mešanica ohladi.
- Delovno površino pomokajte, nato pa na njej razvaljajte testo, ki ga napolnite z nadevom in zvijte. Pecite približno 15 minut oziroma do zlato rjave barve, pri temperaturi 210 °C.
- oglas -