- Oglas -
Iz prosene kaše lahko pripravimo tudi odlično ‘rižoto’ z gobami.
Sestavine (4 porcije):
- 250 g prosene kaše
- 4 žlice olivnega olja
- 2 čebuli
- 400 g gob
- 4 stroki česna
- mleta kumina
- sol
- 1 majhna bučka
- peteršilj
Priprava:
- Proseno kašo temeljito sperite in odcedite v cedilu. Na dveh žlicah olja prepražite drobno narezano čebulo in gobe, česen, kumino in sol ter pustite, da se vse skupaj nekaj časa duši.
- Vmešajte proseno kašo, prilijte približno 600 ml vroče vode, premešajte, pokrijte s pokrovko in na najnižjem ognju kuhajte približno 15-20 minut.
- Medtem na preostalem oljčnem olju do zlatorjave barve prepražite očiščene in drobno narezane bučke, nato pa jih skupaj z drobno narezanim peteršiljem vmešajte v kuhano rižoto. Takoj postrezite.
- oglas -