[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediRižota s proseno kašo

Rižota s proseno kašo

MORDA VAS ZANIMA

Iz prosene kaše lahko pripravimo tudi odlično ‘rižoto’ z gobami.

- Oglas -

Sestavine (4 porcije):

  • 250 g prosene kaše
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 čebuli
  • 400 g gob
  • 4 stroki česna
  • mleta kumina
  • sol
  • 1 majhna bučka
  • peteršilj

Priprava:

  1. Proseno kašo temeljito sperite in odcedite v cedilu. Na dveh žlicah olja prepražite drobno narezano čebulo in gobe, česen, kumino in sol ter pustite, da se vse skupaj nekaj časa duši.
  2. Vmešajte proseno kašo, prilijte približno 600 ml vroče vode, premešajte, pokrijte s pokrovko in na najnižjem ognju kuhajte približno 15-20 minut.
  3. Medtem na preostalem oljčnem olju do zlatorjave barve prepražite očiščene in drobno narezane bučke, nato pa jih skupaj z drobno narezanim peteršiljem vmešajte v kuhano rižoto. Takoj postrezite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×