0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediDomače testenine s pestom iz čemaža

Domače testenine s pestom iz čemaža

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas nabiranja zelo zdravega čemaža, iz katerega si lahko pripravimo okusen čemažev pesto, ki se odlično poda tudi na testenine.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

Za testenine:

  • 250 g moke po izbiri
  • 125 ml vode

Za pesto:

  • 2 pesti čemaža
  • 80 ml olivnega olja
  • sol
  • 1 žlica limoninega soka
  • 30 g naribanega rastlinskega sira

Dodatno:

  • 100 g dimljenega tofuja ali rastlinske šunke
  • 70 g naribanega rastlinskega sira

Priprava:

  1. Moki počasi dodajajte tekočino in zamesite testo. Če je testo lepljivo, dodajte še malo moke, če je presuho, pa prilijte še žlico ali dve vode. Testo naj nato v hladilniku počiva najmanj 15 minut. Medtem pripravite pesto.
  2. Čemaž temeljito operite in ga v kuhinjskem mešalniku zmešajte z olivnim oljem. Začinite s soljo in limoninim sokom ter na koncu primešajte še nariban sir.
  3. Testo na tanko razvaljajte, nato pa ga narežite na širše rezance, ki jih na hitro pokuhajte v vreli slani vodi (približno 2 minuti). Ko boste rezance precedili, prihranite malce vode, v kateri so se kuhali.
  4. V ponvi popražite na kocke narezan dimljen tofu/rastlinsko šunko. Dodajte 3 žlice pesta. Ko se segreje, primešajte testenine, malo vode, ki ste jo prihranili, in 1 žlico sira. Ko boste testenine postregli, jih potresite s preostankom sira.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI