Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
ReceptiDomače testenine s pestom iz čemaža

Domače testenine s pestom iz čemaža

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas nabiranja zelo zdravega čemaža, iz katerega si lahko pripravimo okusen čemažev pesto, ki se odlično poda tudi na testenine.

- Oglas -

Za testenine:

  • 250 g moke po izbiri
  • 125 ml vode

Za pesto:

  • 2 pesti čemaža
  • 80 ml olivnega olja
  • sol
  • 1 žlica limoninega soka
  • 30 g naribanega rastlinskega sira

Dodatno:

  • 100 g dimljenega tofuja ali rastlinske šunke
  • 70 g naribanega rastlinskega sira

Priprava:

  1. Moki počasi dodajajte tekočino in zamesite testo. Če je testo lepljivo, dodajte še malo moke, če je presuho, pa prilijte še žlico ali dve vode. Testo naj nato v hladilniku počiva najmanj 15 minut. Medtem pripravite pesto.
  2. Čemaž temeljito operite in ga v kuhinjskem mešalniku zmešajte z olivnim oljem. Začinite s soljo in limoninim sokom ter na koncu primešajte še nariban sir.
  3. Testo na tanko razvaljajte, nato pa ga narežite na širše rezance, ki jih na hitro pokuhajte v vreli slani vodi (približno 2 minuti). Ko boste rezance precedili, prihranite malce vode, v kateri so se kuhali.
  4. V ponvi popražite na kocke narezan dimljen tofu/rastlinsko šunko. Dodajte 3 žlice pesta. Ko se segreje, primešajte testenine, malo vode, ki ste jo prihranili, in 1 žlico sira. Ko boste testenine postregli, jih potresite s preostankom sira.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×