- Oglas -
Pomlad je čas nabiranja zelo zdravega čemaža, iz katerega si lahko pripravimo okusen čemažev pesto, ki se odlično poda tudi na testenine.
SESTAVINE (4 porcije)
Za testenine:
- 250 g moke po izbiri
- 125 ml vode
Za pesto:
- 2 pesti čemaža
- 80 ml olivnega olja
- sol
- 1 žlica limoninega soka
- 30 g naribanega rastlinskega sira
Dodatno:
- 100 g dimljenega tofuja ali rastlinske šunke
- 70 g naribanega rastlinskega sira
Priprava:
- Moki počasi dodajajte tekočino in zamesite testo. Če je testo lepljivo, dodajte še malo moke, če je presuho, pa prilijte še žlico ali dve vode. Testo naj nato v hladilniku počiva najmanj 15 minut. Medtem pripravite pesto.
- Čemaž temeljito operite in ga v kuhinjskem mešalniku zmešajte z olivnim oljem. Začinite s soljo in limoninim sokom ter na koncu primešajte še nariban sir.
- Testo na tanko razvaljajte, nato pa ga narežite na širše rezance, ki jih na hitro pokuhajte v vreli slani vodi (približno 2 minuti). Ko boste rezance precedili, prihranite malce vode, v kateri so se kuhali.
- V ponvi popražite na kocke narezan dimljen tofu/rastlinsko šunko. Dodajte 3 žlice pesta. Ko se segreje, primešajte testenine, malo vode, ki ste jo prihranili, in 1 žlico sira. Ko boste testenine postregli, jih potresite s preostankom sira.
- oglas -