- Oglas -
Priprava zelenjavnega curryja s tofujem je odlična ideja, če si želite hitrega, okusnega in hranljivega obroka. Vsaka žlica prinaša mešanico aromatičnih začimb, sveže zelenjave in hrustljavega tofuja. Postrezite s kuhanim rižem ali naan kruhom za popolno azijsko doživetje.
Sestavine (4 porcije):
- majhen košček svežega ingverja,
- 1 rdeča čebula,
- 4 stroki česna,
- približno 4 žlice olja,
- 2 majhni bučki,
- 1 čili,
- 2 žlici rdeče curry paste,
- 200 ml zelenjavne juhe,
- 400 ml kokosovega mleka,
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke,
- 100 g mlade špinače,
- 2 žlici sesekljanega koriandra,
- 400 g naravnega tofuja,
- sok 1 limete,
- sol,
- 300 g riževih rezancev
Priprava:
- Olupite ingver, čebulo in česen. Ingver in česen narežite na tanke rezine, čebulo pa na krhlje. Vse skupaj popecite v ponvi.
- Bučke operite, osušite in narežite na kocke. Sesekljajte čili. Vse skupaj dodajte v ponev in prepražite. Dodajte karijevo pasto in juho, kokosovo mleko in paradižnik. Zavrite in kuhajte na zmernem ognju.
- Dodajte špinačne liste, sesekljan koriander in tofu, narezan na majhne koščke. Premešajte, začinite z limetinim sokom in soljo ter umaknite z ognja.
- Riževe rezance pustite nabrekniti v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih. Postrezite jih kot prilogo h kariju.
- oglas -