- Oglas -
Ko se temperature spustijo, je čas za pikantno juho s kvinojo, ki vas bo pogrela in napolnila z energijo. Ta juha združuje pikantne začimbe in hranljivo kvinojo za popolno kombinacijo.
Sestavine (4 porcije):
- 200 g kvinoje
- 1 žlica olivnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 800 g sladkega krompirja
- 1 čili
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove
- 3 pesti mlade špinače
- sol
- mleti črni poper
- sveži koriander
Priprava:
- Kvinojo sperite pod vodo in za 15 minut namočite v 180 ml vode. Odcedite in postavite na stran.
- V loncu segrejte olje. Nasekljano čebulo in česen pražite približno 4 minute. Dodajte olupljen in narezan sladki krompir in čili. Dolijte jušno osnovo in zavrite. Zatem dodajte še kvinojo in kuhajte 15 minut, da se zmehča. Po potrebi dodajte še nekaj jušne osnove.
- Na koncu vmešajte mlado špinačo, posolite, popoprajte in postrezite s koriandrom.
- oglas -