0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaJabolčni kis za hitrejše premagovanje prehlada

Jabolčni kis za hitrejše premagovanje prehlada

MORDA VAS ZANIMA

Simptomi prehlada so pogosto zelo neprijetni, vendar pa si lahko na srečo uspešno pomagate s povsem naravnimi možnostmi. Odlična izbira za ublažitev številnih težav, ki spremljajo prehlad, je zagotovo jabolčni kis

- Oglas -

Vitamin C in probiotiki pomagajo pri krepitvi imunskega sistema

V jabolčnem kisu najdemo precejšnje količine vitamina C, ki je izredno pomemben pri hitrem premagovanju prehlada. Gre namreč za vitamin, ki igra ključno vlogo pri krepitvi našega imunskega sistema. Še posebej dobra izbira je sicer nefiltriran jabolčni kis iz ekološko pridelanih jabolk. Tako bo vsebnost probiotikov, ki so prav tako pomembni za močan imunski sistem, največja.

Pomoč pri redčenju sluzi in sprostitvi dihalnih poti ter uničevanju virusov

Zaradi kisline lahko jabolčni kis pomaga tudi pri redčenju sluzi v grlu – pogosti težavi, ki spremlja prehlad. Tako se bodo vaše dihalne poti sprostile hitreje. Obenem pa lahko jabolčni kis pomaga tudi pri uničevanju patogenih organizmov, krivih za prehlad.

Večkrat dnevno si pripravite toplo vodo z jabolčnim kisom

Kako torej uporabljati jabolčni kis, če želite ublažiti nadležne simptome prehlada? Zelo preprosta možnost je, da žlico jabolčnega kisa dodate kozarcu tople vode in mešanico nato popijte. Ta napitek si privoščite približno od dvakrat do trikrat dnevno oziroma po potrebi.

- Oglas -

Jabolčni kis se priporoča tudi za grgranje

Če vas boli grlo, lahko jabolčni kis, razredčen s toplo vodo, uporabite tudi za grgranje. V tem primeru zmešajte kis in vodo v razmerju 1 : 1. Po grgranju sperite zobe z vodo. Ponavljajte večkrat na dan, dokler bolečina v grlu oziroma žrelu ne popusti.

Koristno lahko zgolj vdihovanje vonja jabolčnega kisa

Še ena izmed možnosti uporabe jabolčnega kisa za blaženje simptomov prehlada pa je, da v kis potopite čist kos blaga, ki ga potem položite na prsni koš. Počasi vdihujte. Če se je v vaših dihalih nakopičilo precej sluzi, lahko ta tehnika zaradi močnega vonja kisa uspešno nadomesti inhalacije nad vodno paro.

.

NAJNOVEJŠE