Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Zdravje & prehranaRaka je mogoče odkriti tudi s pogledom na nohte!

Raka je mogoče odkriti tudi s pogledom na nohte!

MORDA VAS ZANIMA

Obstajajo vrste raka, pri katerih se očitne težave z zdravjem pojavijo že v zgodnejših fazah. Po drugi strani pa pri določenih vrstah sprva ni posebnih simptomov, kar seveda pogosto pomeni precej pozen začetek zdravljenja, posledično pa manjše možnosti za uspešno ozdravitev.

- Oglas -

Temna črta na nohtih

A čeprav ne moremo vedno opaziti, da se z našim zdravjem dogaja nekaj nenavadnega, je vseeno pomembno, da ste pozorni na tisto, kar vendarle lahko zaznate sami. Pogosto se na primer poudarja pomen rednega pregledovanja kože, vendar  pa se redko omeni, da bi morali pri tem vključiti tudi svoje nohte …

Temna navpična črta – znak, ki ga nikakor ne smete ignorirati

Ob težavah z nohti pogosto pomislimo predvsem na lomljenje ali cepljenje. Vendar pa lahko nohti včasih razkrivajo tudi znake resnejših težav. V nekaterih primerih so bile tako celo manikerke tiste, ki so prve ugotovile, da je nujen obisk zdravnika. Znak, ki je lahko še posebej problematičen, je temna vertikalna črta, ki se pojavi na sredini nohta. Gre namreč za enega manj znanih simptomov kožnega raka. Črta je običajno črna, včasih pa je lahko tudi rjavkaste barve.

Pozorni bodite tudi na druge nenavadne spremembe, povezane z nohti

V omenjenem primeru govorimo o podvrsti melanoma, o t. i. podnohtnem kožnem raku oziroma melanomu. Ta sicer predstavlja precej majhen odstotek vseh melanomov, po nekaterih ocenah nekje med 0,7 in 3,5 %. A čeprav gre za redko vrsto oziroma podvrsto raka, je vsekakor izjemno pomembno, da ne zanemarite nenavadnega dogajanja, povezanega z vašimi nohti.

- Oglas -

Navpična črta temne barve sicer ni edini simptom raka, ki ga lahko razkrijejo nohti na vaših rokah ali stopalih. Pozorni morate biti na primer tudi na potemnelo kožo v okolici nohta, nenavadne krvavite ali gnojni izcedek. Zgodnja diagnoza je tudi tu izjemno pomembna oziroma je od nje v veliki meri odvisna uspešnost zdravljenja, zato nikar ne odlašajte z odhodom do zdravnika.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×