0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana3 napitki, ki spodbudijo delovanje limfnega sistema

3 napitki, ki spodbudijo delovanje limfnega sistema

MORDA VAS ZANIMA

Limfni sistem opravlja številne pomembne naloge v našem telesu. Kot je znano, se v limfi nahajajo limfociti – vrsta belih krvničk, ki veljajo za naše ključne obrambne celice. Pogosti prehladi so tako na primer lahko znak, da vaš limfni, posledično pa tudi imunski sistem nista v najboljšem stanju. Seveda pa je limfni sistem izredno pomemben tudi zaradi vloge, ki jo ima pri odstranjevanju strupenih snovi iz telesa. Tako ne smete pozabiti na ukrepe, s katerimi lahko spodbudite njegovo delovanje. Tokrat se osredotočamo predvsem na različne napitke, s katerimi si lahko pomagate pri naravnem razstrupljanju limfnega sistema …

- Oglas -
Zdrav napitek

Čaj iz listov oreha

Pitje čaja, pripravljenega iz listov oreha, je ena najboljših naravnih možnosti za boljše delovanje vašega limfnega sistema. Gre za čaj, ki deluje kot naravni diuretik in pomaga pri razstrupljanju organizma. Za pripravo tega čaja potrebujete 250 mililitrov vode in 1 žlico (približno 15 gramov) posušenih orehovih listov. Najprej dodajte liste vodi, nato pa mešanico zavrite. Pri nizki temperaturi kuhajte še 5 minut. Nato odstavite s štedilnika in po 10 minutah precedite.

Čaj iz orehovih listov

Napitek iz kurkume, ingverja in limone

Tako kurkuma kot ingver vsebujeta močne antioksidante oziroma protivnetne snovi, ki pripomorejo k boljšemu zdravju. Med drugim imata obe začimbi tudi izjemno pozitiven vpliv na imunski sistem, še posebej v kombinaciji z limono. Za pripravo napitka v 500 mililitrov vode vmešajte 1 žlico naribanega ingverja in ½ žlice kurkume v prahu. Mešanico zavrite in kuhajte nadaljnjih 5 minut. Odstavite, dodajte še sveže iztisnjen sok polovice limone, premešajte in popijte.

Napitek ingver-kurkuma

Čaj iz navadne lakote

Navadna lakota je še ena izmed izvrstnih izbir. Pomaga namreč pri razstrupljanju in s tem pri boljšem delovanju limfnega sistema, obenem pa poskrbi tudi za čiščenje krvi in sečnega trakta. Najprej zavrite 250 mililitrov vode, ki jo nato prelijte po 2 žlicah posušene navadne lakote. Po nekaj minutah precedite.

- Oglas -

Preverite tudi: Razstrupljevalni napitek, ki vam bo pognal kri po žilah!

.

NAJNOVEJŠE