0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaIzpiranje las z jabolčnim kisom z dodatkom zelišč

Izpiranje las z jabolčnim kisom z dodatkom zelišč

MORDA VAS ZANIMA

Izpiranje las z jabolčnim kisom je preprosta, obenem pa zelo učinkovita naravna metoda za lepše in bolj zdrave lase ter bolj zdravo lasišče. Jabolčni kis pomaga pri uravnavanju pH-ja lasišča, kar je posebno pomembno, če uporabljate šampon za lase, katerega pH ni povsem skladen z optimalnim pH-jem lasišča.

- Oglas -

Zdrav pH lasišča je približno 5,5. Gre torej za rahlo kislo okolje, kar otežuje pretirano razmnožitev potencialno škodljivih mikroorganizmov, s čimer se zmanjša tveganje za okužbe lasišča in sorodne težave. Porušen pH lasišča pogosto ustvari idealne pogoje za pospešeno razmnoževanje problematičnih organizmov. Poveča se tveganje za prhljaj, obenem pa tudi za težave z mastnimi lasmi, čezmernim izpadanjem las ipd.

Zakaj izpiranje las z jabolčnim kisom?

Izpiranje las z jabolčnim kisom hkrati pripomore k čistejšemu lasišču. Kis lahko namreč odstrani ostanke šampona, izdelkov za oblikovanje pričeske in različne nečistoče, ki niso bile odstranjene med šamponiranjem ter izpiranjem las in lasišča z vodo. Poleg tega pa lahko kis poskrbi za bolj sijoče, mehkejše lase.

Rezultati bodo posebno dobri, če boste kisu dodali premišljeno izbrana zelišča.

- Oglas -

Sestavine

  • 500 mililitrov jabolčnega kisa
  • 15–20 gramov nasekljanih in posušenih zelišč po izbiri
  • voda

Navodila

Zelišča stresite v kozarec in jih prekrijte z jabolčnim kisom. Kozarec pokrijte in počakajte 2 tedna, nato pa mešanico precedite.

Pred umivanjem las zmešajte 60 mililitrov zeliščnega kisa in približno 250 mililitrov vode. Po želji lahko za izpiranje las uporabite tudi malce bolj ali malce manj koncentrirano mešanico – odvisno od ciljev in občutljivosti vašega lasišča.

Lase najprej operite kot običajno. Izperite šampon, nato pa lasišče in lase prelijte z mešanico zeliščnega kisa in vode. Mešanice ne izpirajte – razen če vas vonj zelo moti, vendar je tudi v tem primeru pomembno, da pustite mešanico pred izpiranjem učinkovati vsaj nekaj minut. Kis ima sicer zelo intenziven vonj, toda na srečo se ne obdrži dolgo. Tako ni nevarnosti za neprijeten vonj las, tudi če kisa ne boste izprali.

Uporabite lahko tudi nerazredčen zeliščni kis. Če se odločite za to možnost, zeliščni kis najprej nalijte v manjšo stekleničko z razpršilko, ki jo postavite v bližino kopalne kadi oziroma kabine za tuširanje. Ko si umijete lase, nerazredčen zeliščni kis popršite po mokrih laseh, počakajte nekaj minut, nato pa lase ponovno izperite z vodo.

- Oglas -

Katera zelišča uporabiti?

Za pripravo zeliščnega kisa lahko uporabite poljubna zelišča, vendar so lahko nekatera posebno koristna za lase. Na spodnjem seznamu lahko najdete nekaj odličnih dodatkov, primernih za različne težave, povezane z lasmi/in ali z lasiščem. Priporočljivo je, da zelišča najprej posušite.

OGNJIČ: Ognjič se lahko pohvali s pomirjajočim učinkovanjem. Tako lahko uspešno pomiri razdraženo, srbeče lasišče.

BAZILIKA: Baziliko odlikujejo protimikrobne lastnosti, zato lahko pomaga pri preprečevanju različnih oblik okužb lasišča.

KAMILICA: Podobno kot ognjič tudi kamilica učinkuje zelo pomirjajoče. Poleg tega pa je odlična izbira za naravno posvetlitev las.

ROŽMARIN: Zaradi pozitivnega vpliva na prekrvavljenost lasišča oziroma lasnih mešičkov lahko rožmarin izboljša oskrbo celic s pomembnimi hranili. To je med drugim koristno za preprečevanje oziroma lajšanje težav s čezmernim izpadanjem las.

CVETOVI SONČNIC: Snovi, ki se skrivajo v sončničnih cvetovih, poskrbijo za sijoče, gladke in na pogled zdrave lase.

KOPRIVE: Poleg rožmarina so lahko za ljudi, ki se spopadajo s čezmernim izpadanjem las, zelo koristne tudi koprive. Te namreč vsebujejo ogromno snovi, ki spodbujajo rast las.

MAČJA META: Zaradi antiseptičnega delovanja lahko mačja meta pomaga pri težavah s prhljajem oziroma pri luščenju lasišča.

Preverite tudi: Domači zeliščni pripravki za lepe lase in zdravo lasišče

 

NAJNOVEJŠE