RubrikeZanimivostiIz »neoplojenega« jajca, kupljenega v supermarketu, se je izvalil mali raček

Iz »neoplojenega« jajca, kupljenega v supermarketu, se je izvalil mali raček

MORDA VAS ZANIMA

Iz jajca v trgovini se je izvalil racek

William Atkins, 14-letnik iz Velike Britanije, je nekega dne z družino razpravljal o tem, ali so jajca iz supermarketa resnično neoplojena. Vendar pa ni ostalo zgolj pri pogovoru. Odločil se je namreč, da zadevo razišče še v praksi. Rezultat? William je dobil novega sostanovalca – malega račka, ki zdaj biva z njim v njegovi otroški sobi.

Zadostoval je preprost inkubator, naročen prek spleta

račja jajca
- Oglas -

Poleg šestih račjih jajc, ki jih je kupil v supermarketu, je britanski najstnik prek spleta naročil še inkubator. Že po treh dneh je opazil, da se nekaj dogaja z enim izmed jajc. Zaznal je namreč srčni utrip. 28 dni po začetku eksperimenta pa se je nato iz enega izmed jajc izvalil mali raček, ki je dobil ime Jeremy (oziroma Jemima, če se izkaže, da gre pravzaprav za račko). William je sicer navdušen nad svojim novim prijateljem, medtem ko so njegovi starši precej zadržani. Niso namreč verjeli, da bo njihovemu sinu zares uspelo oziroma da se bo iz jajca izvalil čisto pravi raček. Vendar pa so Williamu vsaj za zdaj dovolili, da račku ponudi bivališče.

Kaj pravijo pri podjetju, ki je poslalo jajca na tržišče?

Še precej manj navdušenja pa je dogodek sprožil pri predstavnikih jajčne industrije. Ker je postala zgodba v medijih precej odmevna, so bila potrebna številna pojasnila. Še posebej veliko vprašanj so seveda dobili v podjetju, ki je poslalo omenjena jajca na tržišče. V svoj zagovor so povedali, da je bila možnost, da se zgodi kaj takšnega, »izredno nizka«. Sumijo, da bi lahko bil dogodek posledica napake pri ločevanju moških in žensk. V jajčni industriji je namreč večina moških osebkov ločenih od žensk in ubitih že zelo kmalu po izvalitvi, in sicer z mletjem v posebnih mlinih ali pa z zadušitvijo z uporabo ogljikovega dioksida.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×