[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNajveč stresa za mame treh otrok

Največ stresa za mame treh otrok

MORDA VAS ZANIMA

Ali več otrok pomeni tudi več stresa? Ne nujno, če upoštevamo izsledke ene največjih raziskav, povezanih s to temo. Ta je bila sicer izvedena v Združenih državah Amerike, v njej pa je sodelovalo več kot 7000 žensk z različnim številom otrok. Izkazalo se je, da naraščanje števila otrok prinese več stresa le do določene meje, ko začne količina stresa v življenju mam ponovno upadati. Ta meja pa naj bi bila pri številki tri. Pod največjim stresom naj bi bile namreč mame s tremi otroki – v povprečju je njihovo življenje po njihovi lastni oceni bolj stresno kot življenje žensk, ki imajo več kot tri otroke!

Je prehod od dveh otrok k trem zares najbolj naporen?

- Oglas -

Omenjena statistika se zdi na prvi pogled precej nelogična, vendar pa se pogosto ujema z realnimi izkušnjami mnogih žensk. Te na primer velikokrat opazijo, da je bil prehod od enega otroka k dvema precej lažji kot od dveh otrok k trem. Že na primer prečkanje ceste lahko predstavlja precejšen izziv, saj preprosto »zmanjka rok«. Vendar pa naj bi bila prav to nekakšna prelomna točka. Če se ženska odloči še za kakšnega otroka, preprosto odpadejo kakršni koli poskusi perfekcionizma, kar skorajda samodejno pomeni manj stresa. Poleg tega pa so mame na tej točki običajno bolj samozavestne glede svojih starševskih sposobnosti.

Velikokrat partnerji krivi za več stresa kot otroci

Ali to pomeni, da ni pametno imeti treh otrok, čeprav se vam zdi prav to »idealno« število? Seveda ne – zaključke tovrstnih raziskav je vedno dobro razumeti z nekaj previdnosti, saj na to, kako naporno bo starševstvo, vpliva ogromno različnih dejavnikov. Navsezadnje je zelo pomembno tudi sodelovanje med partnerjema. V omenjeni raziskavi je namreč kar 46 odstotkov žensk povedalo, da pravzaprav občutijo precej več stresa zaradi svojega partnerja kot zaradi otrok.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×