Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Ekologija & okoljeInsekticidi ogrožajo evropske reke

Insekticidi ogrožajo evropske reke

MORDA VAS ZANIMA

Evropske reke bodo v prihodnosti bolj onesnažene s pesticidi kot kdajkoli doslej, opozarja raziskava centra Helmholtz za okoljske raziskave, v kateri so raziskovalci primerjali stanje iz leta 1990 s predvidenim scenarijem podnebnih sprememb in uporabe zemljišč leta 2090. Tveganje za onesnaženost z insekticidi, uporabljenimi v kmetijstvu, se bo pomembno povečalo v številnih predelih Evrope, predvsem v Skandinaviji, baltskih državah in v Srednji Evropi, pišejo avtorji v reviji Ecological Applications. K približno 40 odstotkom evropskih površin, katerih vode ne bodo več imele dobrega ekološkega statusa, bodo sodili tudi večji deli Nemčije.

- Oglas -

Reka in onesnaževanje

Strokovnjaki zato pozivajo k dramatičnemu zmanjšanju izpustov insekticidov v reke. To bo mogoče doseči ne le z omejevanjem uporabe pesticidov, temveč tudi z ustvarjanjem tamponskih območij med rekami; ta naj bi omejila količino pesticidov, ki jih dež spere s polj v reke, služila pa bi lahko tudi kot zavetišča za ogrožene živali.

Raziskovalci so za potrebe študije uporabili podatke o količini uporabljenih insekticidov v Evropski uniji, vrstah gojenih rastlin in uporabi zemljišč ter rezultate vizualizirali v načrtih. Zaradi pomanjkanja podatkov niso upoštevali Slovenije, Cipra, Bolgarije in Romunije. Regije z zelo visokim ekološkim tveganjem so trenutno v Španiji, Italiji in Franciji, sledijo deli osrednje Nemčije, Češka, severna Francija in jugovzhodna Anglija. Vode na Švedskem in Finskem imajo za zdaj še nizko stopnjo ogroženosti.
V primerjavi z letom 1990 naj bi se uporaba insekticidov do leta 2090 v Evropi več kot podvojila.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×