Zdravje & prehranaIngver vam pomaga pri hujšanju in izgubi maščobnih oblog okoli trebuha!

Ingver vam pomaga pri hujšanju in izgubi maščobnih oblog okoli trebuha!

MORDA VAS ZANIMA

Še posebej v mesecih, ko po svetu hodimo bolj razgaljeni, poskušajo mnogi izgubiti čim več kilogramov, ki so se nakopičili v hladnejših mesecih. To boste seveda najlažje dosegli z redno telesno aktivnostjo in uravnoteženo prehrano, na pomoč pa vam lahko priskoči tudi ingver.

- Oglas -

Raziskave namreč razkrivajo, da je ingver ena najbolj koristnih naravnih sestavin za hujšanje. Ingver pa vam ne bo pomagal le pri zniževanju številke na tehtnici, ampak tudi pri odpravljanju maščobnih oblog okoli trebuha, ki so običajno še posebej trdovratne.

Od tradicionalne medicine do najsodobnejših študij

V ajurvedi, sistemu tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije, velja ingver za izvrstno izbiro za vse, ki želijo ohranjati zdravo telesno težo. To pa potrjujejo tudi najsodobnejše znanstvene raziskave. Ingver je učinkovit predvsem zaradi spojine, imenovane gingerol, ki jo najdemo v njem. Tako lahko uživanje ingverja v različnih oblikah pripomore k hitrejšemu in uspešnejšemu hujšanju. Izkazalo se je, da ingver uravnava krvni sladkor in raven leptina v telesu. Leptin je hormon, ki vpliva na naš občutek sitosti, zato je izjemno pomemben pri hujšanju.

Ingver naj bi imel celo podoben učinek kot najbolj priljubljena shujševalna sredstva, pri čemer je njegova pomembna prednost v primerjavi z njimi seveda ta, da nima negativnega vpliva na zdravje, ampak povsem nasprotno. Poleg vsega naštetega pa lahko ingver vpliva tudi na zviševanje ravni koristnega holesterola in na boljšo prebavo. Ni torej presenetljivo, da je tako koristen pri hujšanju.

Kako vam ingver pomaga pri odpravljanju maščobnih oblog na trebuhu?

- Oglas -

Vsi, ki ste že kdaj poskušali oblikovati svojo postavo, verjetno veste, da je trebušni predel običajno med najbolj problematičnimi. Maščobe, ki se nakopiči tam, se je tako pogosto še posebej težko znebiti. Vendar vam lahko ingver priskoči na pomoč tudi pri tej konkretni težavi.

Nemalokrat so za kopičenje maščobe na trebuhu posredno krive tudi hormonske spremembe ali kronični stres. Zaradi obojega lahko namreč pride do povečane količine kortizola (»stresnega hormona«) v krvi, posledica česar je med drugim upočasnitev metabolizma. Povečane ravni kortizola imajo lahko vpliv na pridobivanje telesne teže, še posebej na kopičenje maščob okoli trebuha. Ingver vam pomaga tako, da upočasni tvorbo kortizola in prispeva k ponovni vzpostavitvi ravnovesja v vašem telesu.

Ingver poskrbi za pospešeno delovanje vašega metabolizma

Izsledki študij, povezanih z vplivom ingverja na hujšanje, razkrivajo tudi, da ingver izboljša termični učinek hrane. To pomeni, da se temperatura vašega telesa nekoliko poviša, pospeši pa se tudi delovanje metabolizma. Tako boste za presnovo hrane, ki jo zaužijete, porabili več energije, kar pomeni večji uspeh pri hujšanju. Namesto v odvečne maščobe se bo namreč energija, ki jo v telo vnesete s hrano, pretvorila v toploto. Ljudje, ki so med hujšanjem poleg obrokov pili ingverjev čaj, so bili v povprečju precej uspešnejši od tistih, ki so zaužili podobno število kalorij in namenili približno enako časa fizični aktivnosti, vendar niso uživali ingverja.

NAJNOVEJŠE