Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaIngver vam pomaga pri hujšanju in izgubi maščobnih oblog okoli trebuha!

Ingver vam pomaga pri hujšanju in izgubi maščobnih oblog okoli trebuha!

MORDA VAS ZANIMA

Še posebej v mesecih, ko po svetu hodimo bolj razgaljeni, poskušajo mnogi izgubiti čim več kilogramov, ki so se nakopičili v hladnejših mesecih. To boste seveda najlažje dosegli z redno telesno aktivnostjo in uravnoteženo prehrano, na pomoč pa vam lahko priskoči tudi ingver.

- Oglas -

Raziskave namreč razkrivajo, da je ingver ena najbolj koristnih naravnih sestavin za hujšanje. Ingver pa vam ne bo pomagal le pri zniževanju številke na tehtnici, ampak tudi pri odpravljanju maščobnih oblog okoli trebuha, ki so običajno še posebej trdovratne.

Od tradicionalne medicine do najsodobnejših študij

V ajurvedi, sistemu tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije, velja ingver za izvrstno izbiro za vse, ki želijo ohranjati zdravo telesno težo. To pa potrjujejo tudi najsodobnejše znanstvene raziskave. Ingver je učinkovit predvsem zaradi spojine, imenovane gingerol, ki jo najdemo v njem. Tako lahko uživanje ingverja v različnih oblikah pripomore k hitrejšemu in uspešnejšemu hujšanju. Izkazalo se je, da ingver uravnava krvni sladkor in raven leptina v telesu. Leptin je hormon, ki vpliva na naš občutek sitosti, zato je izjemno pomemben pri hujšanju.

Ingver naj bi imel celo podoben učinek kot najbolj priljubljena shujševalna sredstva, pri čemer je njegova pomembna prednost v primerjavi z njimi seveda ta, da nima negativnega vpliva na zdravje, ampak povsem nasprotno. Poleg vsega naštetega pa lahko ingver vpliva tudi na zviševanje ravni koristnega holesterola in na boljšo prebavo. Ni torej presenetljivo, da je tako koristen pri hujšanju.

Kako vam ingver pomaga pri odpravljanju maščobnih oblog na trebuhu?

- Oglas -

Vsi, ki ste že kdaj poskušali oblikovati svojo postavo, verjetno veste, da je trebušni predel običajno med najbolj problematičnimi. Maščobe, ki se nakopiči tam, se je tako pogosto še posebej težko znebiti. Vendar vam lahko ingver priskoči na pomoč tudi pri tej konkretni težavi.

Nemalokrat so za kopičenje maščobe na trebuhu posredno krive tudi hormonske spremembe ali kronični stres. Zaradi obojega lahko namreč pride do povečane količine kortizola (»stresnega hormona«) v krvi, posledica česar je med drugim upočasnitev metabolizma. Povečane ravni kortizola imajo lahko vpliv na pridobivanje telesne teže, še posebej na kopičenje maščob okoli trebuha. Ingver vam pomaga tako, da upočasni tvorbo kortizola in prispeva k ponovni vzpostavitvi ravnovesja v vašem telesu.

Ingver poskrbi za pospešeno delovanje vašega metabolizma

Izsledki študij, povezanih z vplivom ingverja na hujšanje, razkrivajo tudi, da ingver izboljša termični učinek hrane. To pomeni, da se temperatura vašega telesa nekoliko poviša, pospeši pa se tudi delovanje metabolizma. Tako boste za presnovo hrane, ki jo zaužijete, porabili več energije, kar pomeni večji uspeh pri hujšanju. Namesto v odvečne maščobe se bo namreč energija, ki jo v telo vnesete s hrano, pretvorila v toploto. Ljudje, ki so med hujšanjem poleg obrokov pili ingverjev čaj, so bili v povprečju precej uspešnejši od tistih, ki so zaužili podobno število kalorij in namenili približno enako časa fizični aktivnosti, vendar niso uživali ingverja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×