Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaHrana za večno mladost

Hrana za večno mladost

MORDA VAS ZANIMA

Antioksidanti v borovnicah
Borovnice so bogat vir antioksidantov.

Antioksidanti so pomembni za ohranjanje zdravih in mladostnih celic v našem telesu. Poglejmo si, v kateri hrani najdemo največ koristnih snovi za ohranjanje mladostnega videza.

- Oglas -

Artičoke vsebujejo pravo bogastvo mineralov in vitaminov. Artičoke tudi ščitijo želodec, znižujejo slab holesterol in skrbijo, da so naša jetra zdrava. Artičoke so tudi dober vir folne kisline in vlaknin. Vitamini  v njih pa skrbijo za lepo in napeto kožo in z rednim uživanjem vzržujejo bolj mladosten videz naše kože.

Česen je nenadomestljiv naravni antibiotik in zelo zdravilen. O česnu smo že večkrat pisali. Česen lahko izboljša okus številnih jedi in hkrati telo oskrbi z vitamini in minerali, ki jih naše telo potrebuje. Poznan je tudi kot živilo, ki pomlajuje. Razlog za to se skriva v sestavi česna, saj vsebuje kar nekaj snovi, ki jih štejemo med antioksidante, le-ti pa varujejo celice pred poškodbami.

Borovnice so sicer majhne modre kroglice, vendar naj vas velikost ne zavede. So namreč polne vitamina C, kalija, in mnogih drugih koristnih snovi. Borovnice so so eden najbogatejših virov antioksidantov, ki v telesu zavirajo procese staranja, preprečujejo vnetja in posledice škodljivih oksidacij v celicah.

Fižol lahko kupimo praktično povsod, poleg tega je tudi cenovno dostopno živilo. Fižol je poln vlaknin, zato izboljšuje prebavo in pomaga pri boljši peristaltiki črevesja. Ugodno deluje tudi na naša jetra, pomaga pri dietah, zmanjševal pa naj bi tudi tveganje za nastanek raka … V fižolu najdemo veliko beljakovin, kalij, magnezij, železo in vitamine B. Je tudi bogat vir nukleinskih kislin, zato ni naključje, da ga uvrščamo med uspešne naravne vzdrževalce naših celic.

- Oglas -

Tisti, ki radi jeste ribe verjetno že veste, da so izredno bogate z omega 3 maščobnimi kislinami, ki pomagajo preprečevati kopičenje holesterola na stenah žil. Ribe priporočajo tudi za varovanje srca.

Olivno olje je eno najbolj zdravih in cenjenih olj, saj ga poleg drugih koristnih snovi, ki jih najdemo v njem naše telo presnavlja mnogo bolje od drugih maščob, saj vsebuje mononasičene maščobe, ki so odlična zaščita pred boleznimi srca, pa tudi pred rakom. V olivnem olju najdemo tudi polifenole, ki so močni antioksidanti in pomagajo preprečevati številne bolezni, še posebej tiste, ki se pojavijo v starosti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×