Ekologija & OkoljeHenkel lansiral prvi korekturni roler narejen iz bioplastike

Henkel lansiral prvi korekturni roler narejen iz bioplastike

MORDA VAS ZANIMA

Henklov visoko tehnološki in visoko učinkoviti korekturni roler Pritt ECOmfort je narejen z IngeoTM bioplastiko, varčuje z bencinom in zmanjšuje emisije toplogrednih plinov.

- Oglas -

Henklova najnovejša inovacija v naboru korekturnih rolerjev je visoko učinkoviti Pritt ECOmfort korekturni roler. Novi roler je rezultat strateškega vložka v investicije in inovacije ter tehnologijo, ki krepi lastnosti izdelka, medtem ko izboljšuje njegov okoljski profil. Korekturni roler, ki ne vsebuje topil, je prvi na svetu, izdelan iz 89 % IngeoTM plastike, ki je namesto iz olja, narejena iz rastlin. Zaradi prehoda na plastiko, ki je izdelana iz obnovljivih virov, se bo pri izdelavi tovrstnih rolerjev privarčevalo vrednosti, ekvivalentne porabi 21.400 litrov bencina.

Henkel Pritt ECOmfort»Korekturni roler ECOmfort odlično ponazarja našo filozofijo ‘Smart by Nature’«, razlaga Carolin Wiegand, iz mednarodnega oddelka za upravljanje znamke Pritt pri podjetju Henkel. »Smo prvi na svetu, ki smo uspešno oblikovali korekturni roler z uporabo plastike, narejene iz obnovljivih rastlinskih materialov. Kot podjetje smo predani združevanju najbolj kakovostnih izdelkov z odgovornostjo do ljudi in okolja.«

Pritt ECOmfort je narejen z izboljšanim korekcijskim slojem za popolno prekrivanje, ECOmfort roler pa uporabnikom omogoča, da lahko takoj pišejo čez popravljeno besedilo, ne da bi razmazali korekturni sloj. Ergonomična oblika omogoča udoben prijem in lažjo uporabo, z 8,5 metrskim trakom pa se lahko popravi več kot 3.400 znakov.

»Stremimo k temu, da z novimi zamislimi vsak dan izboljšujemo naše izdelke, tudi ko so pričakovanja še tako visoka«, pravi Peter Rush, iz oddelka za razvoj izdelkov Pritt pri Henklu. »Pritt ECOmfort roler je enostavno celo boljši izdelek kot je bil, sedaj pa ima tudi bolj trajnostno ohišje in embalažo. Je prvi tovrstni roler, ki uporablja inovativno IngeoTM bioplastiko, in ponosni smo, da smo naredili tako visoko kakovosten izdelek, ki pa ni le boljši za uporabo, ampak tako kot vsi novi izdelki iz Henkla, prispeva tudi k trajnostnemu razvoju.«

- Oglas -

»Henkel je vložil čas in vire, da bi zagotovil, da novi Pritt ECOmfort korekturni roler zmanjša porabo energije iz neobnovljivih virov in emisije toplogrednih plinov«, je dejal Marc Verbuggen, predsednik in generalni direktor podjetja NatureWorks. »Izbrali so, kar je prav, da storijo, in ne, kar je enostavno storiti, izdelek in embalaža pa odsevata željo po izdelčnih inovacijah in služenju tako kupcem kot tudi okolju.«

Prehod pri letni izdelavi* izdelkov Pritt Comfort s standardne plastike na bioplastiko bo privarčeval vrednosti ekvivalentne 21.400 litrom bencina in zmanjšal emisije toplogrednih plinov v vrednosti, ki je enaka, kot če bi se peljali 286.400 kilometrov ali z avtomobilom sedemkrat obkrožili Zemljo. To je tako, kot bi zasadili 1000 novih dreves** (*1 milijon izdelkov na leto ** glede na izračun IngeoTM kalkulatorja koristi).

Pritt ECOmfort roler je prejel nagrado za svojo inovativnost pri trajnostnem razvoju v skupini: Top trije inovativni izdelki iz biomaterialov na sejmu v Hannovru 2010.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×