Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
RubrikeZanimivostiHanami - praznik cvetočih češenj

Hanami – praznik cvetočih češenj

MORDA VAS ZANIMA

Hanami je japonski tradicionalni običaj uživanja ob pogledu na cvetenje češnjevih dreves. Hanami traja od marca pa do začetka maja, vsako leto pa ga naznani japonska meteorološka agencija. V teh dneh se ljudje množično odpravljajo v parke in častijo praznik cvetenja in prihod pomladi.
Češnja in češnjev cvetV tem času na češnjevih drevesih pogosto opazimo papirnate dekorativne svetilke, ki ponoči dajejo okolici čarobno vzdušje. Še starejša oblika Hanamija pa je pranovanje cvetočih slivovih dreves, katerega praznujejo starejši ljudje, saj je bolj umirjeno on ‘češnjevih zabav’, katerih se udeležujejo mlajši, poleg tega so slive zelo priljubljena jed starejših občanov Japonskih otokov.

- Oglas -

Češnjev cvet ali sakura na Japonskem simbolizira oblake in je z vidika japonske kulturne tradicije metafora za kratkotrajnost življenja, ki jo pogosto povezujejo z budizmom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×