Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
RubrikeZanimivostiHanami - praznik cvetočih češenj

Hanami – praznik cvetočih češenj

MORDA VAS ZANIMA

Hanami je japonski tradicionalni običaj uživanja ob pogledu na cvetenje češnjevih dreves. Hanami traja od marca pa do začetka maja, vsako leto pa ga naznani japonska meteorološka agencija. V teh dneh se ljudje množično odpravljajo v parke in častijo praznik cvetenja in prihod pomladi.
Češnja in češnjev cvetV tem času na češnjevih drevesih pogosto opazimo papirnate dekorativne svetilke, ki ponoči dajejo okolici čarobno vzdušje. Še starejša oblika Hanamija pa je pranovanje cvetočih slivovih dreves, katerega praznujejo starejši ljudje, saj je bolj umirjeno on ‘češnjevih zabav’, katerih se udeležujejo mlajši, poleg tega so slive zelo priljubljena jed starejših občanov Japonskih otokov.

- Oglas -

Češnjev cvet ali sakura na Japonskem simbolizira oblake in je z vidika japonske kulturne tradicije metafora za kratkotrajnost življenja, ki jo pogosto povezujejo z budizmom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×