fbpx
Domov Ekologija & okolje Gorivne celice v obliki pljuč?

Gorivne celice v obliki pljuč?

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Znanstveniki na norveški Akademiji za znanost so izdelali nove gorivne celice, pri katerih so izhajali iz zgradbe pljuč, natančneje bronhijev.
Nov dizajn zato potrebuje manj platinastega katalizatorja, pri tem pa energijski izkoristek ni nič manjši.
Gorivne celice so zgrajene iz kanalov, ki so razporejeni podobno kot mreža bronjihev v pljučih, ti kanali pa nato dovajajo vodik in kisik elektrodam. Takšen sistem nato razprši pline bolj enakomerno preko elektrod, te pa izboljšajo izkoritek celic in ustvarijo večjo površino, zato je za izdelavo potrebne manj platine.

Vodikove gorivne celice za enkrat še sicer niso primerne za večjo proizvodnjo, za kar pa je glavni krivec platinati katalizator. Omenjeni dizajn pa je dokaj zanimiv, saj lahko v prihodnjosti zmanjša stroške gorivnih celic.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×