0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiCena nepotrebno natisnjenih strani

Cena nepotrebno natisnjenih strani

MORDA VAS ZANIMA

Kolikokrat ste že nezavedno natisnili nekaj (nepotrebnih) dodatnih strani? Saj veste, tistih nekaj strani, ki je imelo natisnjen kakšen stavek ali dva. Čeprav se vam je takrat zdelo, da vas to nič ne stane, boste morda v naprej dvakrat premislili, ali se je to dejanje zares izplačalo.

- Oglas -

printStatistični podatki kažejo, da je 17% natisnjenih strani po navadi brez predmetnih. Na leto to znese skupno približno 12 miljard eurov* potrošenega denarja za pisarniške potrebščine, prav tako pa bi ohranili 20 do 30 miljonov dreves, katere posekajo, da lahko iz njih naredijo papir.

Kaj lahko storimo?
Vsak računalnik ima možnost predogleda strani (Print preview). To nam bo vzelo le kakšno minuto ali dve našega časa, vendar pa je to najlažja pot, da na koncu ne natisnemo tistih nekaj nepotrebnih strani. Pri tem boste prihranili na papirju, črnilu ter času, katerega bi drugače porabili za recikliranje ali urejanje odvečnega papirja.

Tiskajte na obse strani lista! Nastavite vaš printer (če ima to opcijo) tako, da bo tiskal na obe strani lista. S tem boste v povprečju pri papirju prihranili dodatnih papirju za 10%.

- Oglas -

Nastavite rob tiskanja: standardne dimenzije Microsoftovega Worda so približno 2.54cm na vrhu, ter 3.175cm ob robovih. Vendar pa lahko zmanjšamo meje roba in tako na eni strani natisnemo več besedila. Če zmanjšamo velikost robov na 2cm, bomo v skupnem seštevku prihranili na papirju 5%.

* številka je bila izračunana za Ameriški trg

.

NAJNOVEJŠE