Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...
RubrikeZanimivostiCena nepotrebno natisnjenih strani

Cena nepotrebno natisnjenih strani

MORDA VAS ZANIMA

Kolikokrat ste že nezavedno natisnili nekaj (nepotrebnih) dodatnih strani? Saj veste, tistih nekaj strani, ki je imelo natisnjen kakšen stavek ali dva. Čeprav se vam je takrat zdelo, da vas to nič ne stane, boste morda v naprej dvakrat premislili, ali se je to dejanje zares izplačalo.

- Oglas -

Statistični podatki kažejo, da je 17% natisnjenih strani po navadi brez predmetnih. Na leto to znese skupno približno 12 miljard eurov* potrošenega denarja za pisarniške potrebščine, prav tako pa bi ohranili 20 do 30 miljonov dreves, katere posekajo, da lahko iz njih naredijo papir.

Kaj lahko storimo?
Vsak računalnik ima možnost predogleda strani (Print preview). To nam bo vzelo le kakšno minuto ali dve našega časa, vendar pa je to najlažja pot, da na koncu ne natisnemo tistih nekaj nepotrebnih strani. Pri tem boste prihranili na papirju, črnilu ter času, katerega bi drugače porabili za recikliranje ali urejanje odvečnega papirja.

Tiskajte na obse strani lista! Nastavite vaš printer (če ima to opcijo) tako, da bo tiskal na obe strani lista. S tem boste v povprečju pri papirju prihranili dodatnih papirju za 10%.

Nastavite rob tiskanja: standardne dimenzije Microsoftovega Worda so približno 2.54cm na vrhu, ter 3.175cm ob robovih. Vendar pa lahko zmanjšamo meje roba in tako na eni strani natisnemo več besedila. Če zmanjšamo velikost robov na 2cm, bomo v skupnem seštevku prihranili na papirju 5%.

- Oglas -

* številka je bila izračunana za Ameriški trg

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×