0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaŽivila, ki so dobra za naše zdravje

Živila, ki so dobra za naše zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Danes je že ogromno govora o tem, kaj je zdrava prehrana in kaj ne, kaj bi morali jesti in česa ne … vendar pa je debata o tem, ali sta sadje in zelenjava za nas dobra ali ne dokaj enozvočna; da zelenja in sadje sta še kako zdrava in pomemben del uravnovešene prehrane za dobro zdravje.

- Oglas -


Tokrat smo izbrali 5 živil, ki jih je dobro umestiti na meni.

Jajca

Mnogi pravijo, da je rumenjak škodljiv, vendar to ne drži, saj vsebuje veliko holina, ki preprečuje bolezni srca.

Čičerka

To je t.i. zdravje v pločevinki, saj je tudi tisti, ki to vrsto fižola kupimo že pripravljenega prav tako zdrav, če le nima kakšnih ‘odvečnih’ dodatkov ali konzervansov.

- Oglas -

Ohrovt

Mnogi ga še vedno uporabljajo kot dekoracijo na krožniku, vendar pa ohrovt predstavlja veliko več za naše zdravje.

Češnje

Češnje med drugim preprečujejo tudi razna vnetja, zato so priporočljive za športnike. Izven sezone pa lahko kupimo zmrznjene, ki sicer niso tako zelo dobre kot sveže, še vedno pa vsebujejo vitamine.

Mandljevo maslo

Naravno mandljevo maslo je narejeno iz praženih mandljev. Vitamin E, ki ga najdemo v tem maslu je odličen antioksidant, ki pomaga pri izboljšanju vašega imunskega sistema.

Seveda pa je treba vsako živilo uživati v pravih količinah, drugače je lahko še tako zdrava hrana škodljiva za organizem, če z njo pretiravamo. Ljudje moramo jesti zdravo, a hkrati raznoliko hrano.

.

NAJNOVEJŠE