Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
ŽivaliVodna postelja za krave

Vodna postelja za krave

MORDA VAS ZANIMA

Kmetovalec je priskrbel svojim kravam vodne postelje, da bi s tem povečal proizvodnjo mleka.

- Oglas -

Krave na Brue Valley farmi v Glastonbury-u imajo poleg omenjene ugodnosti tudi možnost poslušanja klasične glasbe. Tako krave na tej farmi počivajo in se razvajajo kar 18ur na dan v udobnih posteljah ob poslušanju klasične glasbe. Posledica tega pa je 50 litrov svežega mleka vsak dan. Kmetovalci so povedali, da jim ta taktika dejansko prinese več mleka, to pa je tudi veliko bolj kvalitetno, kot bi bilo drugače. Prav tako pa so skoraj izničili poškodbe in odrgnine krav v hlevu.

Moderno kmetovanje naj bi se tako osredotočalo na to, kaj je najbolje za živali in ne kaj je najbolje za kmeta. Na tak način si lahko omenjena farma privošči naziv najboljšega (Farmhouse Cheddar) sira.

Skrbniki farme pa na svoje krave ne gledajo kot le na čredo, ampak vsako kravo jemljejo kot individualen subjekt, kateremu poskušajo izboljšati življenje.

Zanimiv pristop, ni kaj. Vendar pa bi veliko več kmetij moralo na svoje živali gledati precej drugače.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×