DomovZdravje & prehranaGobova juha z ajdovo kašo

Gobova juha z ajdovo kašo

Ajda postaja vedno bolj cenjena kot bioživilo, torej kot zdrava prehrana za sodobnega človeka. Tudi v prehrani bolnikov s celikalijo zavzema ajda vse vidnejše mesto. Ajda vsebuje veliko vlaknin, ki pomagajo pri uravnoteženi prebavi in varujejo prebavila pred rakom in drugimi boleznimi. Tokrat je na vrsti recept za gobovo juho z ajdovo kašo.

- Oglas -

Potrebujemo:

  • Gobova juha z ajdovo kašo3-5 dag suhih ali svežih gob
  • 2 debela krompirja
  • 1 čebula
  • strok česna
  • lovor
  • sol
  • majaron
  • poper
  • 2 pesti ajdove kaše
  • 2 l vode
  • kis po okusu
  • ½ kisle smetane

Gobe namočimo v topli vodi in jih pristavimo v vodo. Dodamo na kocke narezan krompir ter začimbe. Vse skupaj kuhamo do mehkega. Nazadnje pridamo rahlo prežganje, ki smo ga pripravili tako, da na masti popražimo čebulo, nato dodamo moko, popražimo, da malo porjavi, dodamo česen in zalijemo ter gladko razkuhamo. Dodamo juhi in prevremo. Nazadnje dodamo še kislo smetano, peteršilj in kuhano ajdovo kašo. Namesto prežganja lahko uporabimo tudi podmet. Juho po okusu tudi okisamo.

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.
Prejšnji članek
Naslednji članek
spot_img

NAJNOVEJŠE