fbpx
Domov Zdravje & prehrana Gobova juha z ajdovo kašo

Gobova juha z ajdovo kašo

Ajda postaja vedno bolj cenjena kot bioživilo, torej kot zdrava prehrana za sodobnega človeka. Tudi v prehrani bolnikov s celikalijo zavzema ajda vse vidnejše mesto. Ajda vsebuje veliko vlaknin, ki pomagajo pri uravnoteženi prebavi in varujejo prebavila pred rakom in drugimi boleznimi. Tokrat je na vrsti recept za gobovo juho z ajdovo kašo.

Potrebujemo:

  • Gobova juha z ajdovo kašo3-5 dag suhih ali svežih gob
  • 2 debela krompirja
  • 1 čebula
  • strok česna
  • lovor
  • sol
  • majaron
  • poper
  • 2 pesti ajdove kaše
  • 2 l vode
  • kis po okusu
  • ½ kisle smetane

Gobe namočimo v topli vodi in jih pristavimo v vodo. Dodamo na kocke narezan krompir ter začimbe. Vse skupaj kuhamo do mehkega. Nazadnje pridamo rahlo prežganje, ki smo ga pripravili tako, da na masti popražimo čebulo, nato dodamo moko, popražimo, da malo porjavi, dodamo česen in zalijemo ter gladko razkuhamo. Dodamo juhi in prevremo. Nazadnje dodamo še kislo smetano, peteršilj in kuhano ajdovo kašo. Namesto prežganja lahko uporabimo tudi podmet. Juho po okusu tudi okisamo.

Prejšnji članekAli politikov eko turizem ne zanima?
Naslednji članekJuha iz bučk
- Oglas -

Najnovejše

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×