Juha iz bučk

    Juha iz bučk je ena izmed tistih juh in receptov, ki jih pripravimo v 20 minutah. Za štiri osebe potrebujemo tri bučke, dva krompirja, eno čebulo, pol lončka kisle smetane in začimbe.

    Priprava:
    Bučke najprej operemo in jih narežemo na poljubne velike kose, krompir olupimo, operemo in narežemo. Čebulo olupimo in jo sekljamo. Vso zelenjavo damo  kuhat v liter mrzle vode. Mešanici dodamo eno žličko začimbnega posipa, sol in poper. Ko juha četrt ure vre, jo zmešamo s paličnim mešalnikom in ji nato dodamo ščepec rožmarina, žličko sesekljanega peteršilja, dva stroka strtega Česna in malo sesekljane bazilike. Juha bo še okusnejša, če bodo zelišča sveža.

    Juha iz bučk, bučna juhaKo je juha iz bučk kuhana, jo serviramo na krožnike, zraven pa ponudimo kislo smetano in okrasimo z vejicami peteršilja ali bazilike. Takšno juho lahko ponudimo tudi pri svečanih  kosilih. Če želimo, da je juha bolj nasitna, jo pojemo s kosom kruha, ki ga na dveh žlicah olivnega olja hrustljavo prepražimo.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte