Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaFrancoska čebulna juha

Francoska čebulna juha

MORDA VAS ZANIMA

Francoska čebulna juha je okusna vegetarijanska juha, ki jo morate poskusiti. Če francosko čebulno juho pripravljamo počasi in pozorno, čebula karamelizira in postane temne mehagonijeve barve. Okusna juha je odlična večerja za hladnejše dni.

- Oglas -

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 velike čebule
  • 30 ml / 2 žlici sončničnega ali olivnega olja
  • 25 g / 2 žlici masla
  • 900 ml zelenjavne jušne osnove
  • 4 rezine francoskega kruha
  • 40-50 g naribanega sira grojerja ali cheddarjaFrancoska čebulna juha
  1. Čebulo olupimo, jo razrežemo na četrtine, nato pa narežemo ali nasekljamo na 5 mm velike koščke. V globoki kozici segrejemo olje in maslo.
  2. Nekaj minut med nenehnim mešanjem na močni temperaturi pražimo čebulo.
  3. Temperaturo znižamo, nato čebulo počasi dušimo 45-60 minut. Najprej jo samo občasno premešamo, ko pa začne rumeneti, jo mešamo pogosto. Barva čebule se počasi spreminja iz zlato rumene v rjavo barvo. Tedaj jo moramo nenehno mešati, da se ne prime na dno posode.
  4. Ko postane rjave mehagonijeve barve, prilijemo jušno osnovo in jo malo začinimo. Delno pokrito kuhamo 30 minut, nato jo še enkrat posolimo in popopramo.
  5. Segrejemo žar in opečemo francoski kruh. Juho nalijemo v štiri nepregorne posodice in vanje položimo kos kruha. Potresemo s sirom in nekaj minut pod žarom pečemo, da se zlato rumeno zapeče. Začinimo s sveže meltim zelenim poprom.

Vir: Sodobna vegetarijanska kuhinja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×