Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
DomovSvetovalnicaFant me ves čas popravlja

Fant me ves čas popravlja

- Oglas -

Pozdravljeni. S fantom hodiva že dve leti in razmišljava o skupni selitvi. To se mi zdi pravilen korak nadaljevanja zveze, saj sva skupaj že kar nekaj časa in glede na to, da nisem več ravno najmlajša, bo počasi treba razmišljati o domu in družini. Edino, kar me moti, pa niti ne vem, ali je res smiselno ali si kar nekaj domišljam, je to, da me fant ves čas popravlja. Ko se srečava, moram biti urejena tudi, če pride k meni domov. Govori mi, kako naj se oblačim in nasploh kako naj bom videti. Prej sem res bila videti veliko slabše kot zdaj, tako da mi v bistvu pomaga pri tem, da se izboljšujem. Ne vem, ali je to res težava ali ne in ali boste to pošto samo izbrisali. Naj imajo drugi prednost, če imajo resnejše težave. Jaz sem samo malo v dvomih. Mogoče je treba pač malo potrpeti s kakšnimi stvarmi, ker se na koncu verjetno vse izplača?

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni! Vprašanje, o katerem pišete, nikakor ni nepomembno. Pravzaprav ste pred zelo pomembno odločitvijo in to, da dajete določene stvari na tehtnico, je ob tem zelo razumljivo. Zdi se, da vam je pomembno predvideti svojo prihodnost. Ozaveščanje vzorcev znotraj partnerskega odnosa nekako lahko spada v ta sklop in očitno razmišljate v smeri, kako bi partnerjevo vedenje potencialno lahko vplivalo na vas in vajin odnos. Iz opisanega sklepam, da vas partnerjevo »popravljanje« vas in vašega videza moti, kar je povsem razumljivo, saj je sporočilo znotraj takšnega vedenja za vas, da zanj niste dovolj dobri. Moteča sporočilnost tega stavka je problematična v partnerskem odnosu, zato je pomembno, da temu posvetite še nekaj časa in se po možnosti pogovorite s partnerjem.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×