Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Lepota & kozmetikaLepi tudi brez ličil: 8 uporabnih nasvetov

Lepi tudi brez ličil: 8 uporabnih nasvetov

MORDA VAS ZANIMA

Ličenje lahko poudari vaše prednosti in zakrije drobne pomanjkljivosti. Mnogi menijo, da je lahko uporaba ličil oblika izražanja, sorodna umetniškim praksam. Toda če ste brez ličil povsem nesamozavestni, je morda čas za spremembe. Čeprav se je danes težko izogniti implicitnim namigom, da je ličenje za ženske praktično obvezno, ste lahko v resnici lepi in samozavestni tudi takrat, ko ne uporabljate ličil. Pri tem ne mislimo samo na izžarevanje notranje lepote, ki je zagotovo najpomembnejša. Tudi zadovoljstvo z zunanjim videzom ni nujno pogojeno z uporabo ličil. Namesto da se osredotočate na prikrivanje tistega, kar vidite kot napako, se poskušajte osredotočiti na navade, ki poskrbijo za dolgotrajnejše spremembe …

1. Redno pitje zelenega čaja

- Oglas -

Zeleni čaj je eden najboljših virov antioksidantov, natančneje katehinov oziroma podvrste, imenovane epigalokatehin-3-galat. Antioksidanti so med drugim zelo pomembni za lepo, zdravo in mladostno kožo. Redno pitje zelenega čaja je tako še posebej koristna navada za tiste, ki se želite v svoji koži počutiti dobro tudi brez ličil.

2. Odstranjevanje odmrlih kožnih celic

Piling bi moral biti obvezni sestavni del nege kože. Redno odstranjevanje odmrlih kožnih celic je izredno pomembno za sijočo, na pogled zdravo kožo. S pomočjo pilinga med drugim zmanjšate nevarnost za zamašitev por, s tem pa za akne in sorodne težave. Obenem pa bo s tem možna lažja absorpcija serumov in drugih kozmetičnih izdelkov.  

3. Urejene obrvi

Obrvi imajo velik vpliv na vaš obraz – lahko bi celo rekli, da ga uokvirjajo. Če boste skrbeli za urejenost obrvi, bo potreba po uporabi ličil precej manjša, saj boste bistveno bolj zadovoljni s tem, kako je videti vaš obraz.

4. Ustrezna zaščita pred UV-žarki

Eden glavnih krivcev za pospešeno staranje kože so nedvomno ultravijolični sončni žarki, ki so obenem povezani z nevarnostjo za razvoj kožnega raka. Če želite, da bo vaša koža čim bolj mladostna in zdrava – med drugim tudi zato, ker se nočete vedno zanašati na pomoč ličil – je redna uporaba krem za zaščito pred soncem nekaj, brez česar praktično ne gre.

5. Izogibajte se stiskanju mozoljčkov

- Oglas -

Pogost razlog za uporabo ličil je želja po prikrivanju mozoljčkov. Če opazite, da se je na vašem obrazu pojavil mozolj, ga nikakor ne stiskajte. Tako bi postal bistveno bolj očiten, obenem pa bi s tem prenesli bakterije na druge dele obraza, kar bi lahko predstavljalo nevarnost za nastanek dodatnih mozoljev. Namesto tega si raje pomagajte s sestavinami, kot je salicilna kislina, ki jo lahko uporabljate tudi preventivno, torej za preprečevanje novih mozoljev.

6. Poskrbite za zdravo prehrano in dovolj tekočine

Prehrana, bogata s sadjem in zelenjavo, ki vsebuje tudi ustrezne količine zdravih maščob, na primer v obliki semen in oreščkov, bo imela izjemno pozitiven vpliv na vašo kožo. Spremembe se sicer ne bodo pokazale čez noč, vendar bodite potrpežljivi: prej ali slej boste ugotovili, da se je potreba po uporabi ličil bistveno zmanjšala. Seveda pa morate obenem poskrbeti tudi za zadosten vnos vode. Ne pozabite: če ste dehidrirani, ne more pomagati niti najkakovostnejša vlažilna kozmetika.

7. Ne podcenjujte pomena kakovostnega spanca

Zatekanje k ličilom je pogosto povezano tudi z utrujenostjo. Namesto da se ličite, da bi pred drugimi skrili svojo izčrpanost, raje poskrbite za kakovosten spanec. Včasih sicer to zares ni mogoče, vendar je pomanjkanje spanja še pogosteje povezano z navadami, kot je brskanje po telefonu pozno v noč. Naše telo potrebuje spanje, da se obnovi, kar seveda velja tudi za kožo.

8. Izogibajte se sestavinam, ki dražijo kožo

Kozmetika, ki naj bi pomagala do lepše kože, lahko pogosto celo poslabša situacijo. To je posledica dodajanja parabenov, sulfatov, umetnih dišav in podobnih snovi, ki so zelo agresivne do kože. Če se poskušate odvaditi prepogoste uporabe ličil, je torej vsekakor pomembno, da ste pri izbiri kozmetike zelo pazljivi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×