Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeEvropa želi izboljšati kakovost in dostop do pitne vode

Evropa želi izboljšati kakovost in dostop do pitne vode

MORDA VAS ZANIMA

V Bruslju so izračunali, da bi lahko z zmanjšanjem porabe ustekleničene vode prihranili do 600 milijonov evrov na leto. Evropska komisija je zato predlagala nekaj sprememb evropske zakonodaje o pitni vodi, ki bi izboljšale kakovost in dostop do pitne vode.

- Oglas -

Pitna voda

Prihranili bi denar in pomagali okolju

Večina prebivalcev EU ima zelo dober dostop do visokokakovostne pitne vode, a komisija želi zagotoviti, da se ta visoka kakovost ohrani tudi dolgoročno, pojasnjujejo v Bruslju. S spremembami in spodbudami bi lahko ljudje prihranili denar in pomagali okolju, zato je, kot so prepričani v Bruslju, ljudi treba ozavestiti in spodbuditi, da namesto ustekleničene vode pijejo vodo iz pipe: »Zmanjšanje porabe ustekleničene vode lahko gospodinjstvom v Evropi pomaga prihraniti več kot 600 milijonov evrov na leto.«  Nov predlog komisije je odziv na prvo uspešno evropsko državljansko pobudo v podporo izboljšanja dostopa do varne pitne vode za vse Evropejce Pravica do vode, ki jo je podpisalo 1,6 milijona ljudi.

Kot so sporočili iz Bruslja, je namen predloga spremembe Direktive o pitni vodi zagotoviti boljšo obveščenost potrošnikov glede porabe vode, sestave stroškov in cene za liter vode za lažjo primerjavo s ceno za ustekleničeno vodo.

Predlog komisije predvideva izboljšanje kakovosti vode tako, da se na seznam meril za opredeljevanje varnosti vode uvrstijo nove in nastajajoče snovi, kot sta denimo legionela in klorat. Nova pravila naj bi zagotovila izboljšanje dostopa do vode vsem državljanom, zlasti ranljivim in marginaliziranim skupinam, ki imajo trenutno otežen dostop do nje. To pomeni vzpostavitev opreme za dostop do pitne vode na javnih mestih, izvedbo kampanj za osveščanje državljanov o kakovosti vode, ki jo pijejo, ter spodbujanje uprav in javnih zgradb, da zagotovijo dostop do pitne vode. Nova pravila naj bi potencialna zdravstvena tveganja v povezavi s pitno vodo zmanjšala s štirih na manj kot en odstotek.

Bonus: zmanjšanje količine plastike

- Oglas -

Plastične steklenice so eden najpogostejših odpadkov plastike za enkratno uporabo, ki jo najdemo na evropskih plažah. Ravno zdaj pa je Evropa napovedala tudi boj proti plastiki, zato bi takšna spodbuda imela pozitiven vpliv na prizadevanja za zmanjšanje količine odpadne plastike v okolju. Ob predstavitvi predloga za spremembo zakonodaje v komisiji spodbujajo restavracije, naj gostom zagotovijo vodo iz pipe namesto ustekleničene vode.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×