Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Ekologija & okoljeEvropa želi izboljšati kakovost in dostop do pitne vode

Evropa želi izboljšati kakovost in dostop do pitne vode

MORDA VAS ZANIMA

V Bruslju so izračunali, da bi lahko z zmanjšanjem porabe ustekleničene vode prihranili do 600 milijonov evrov na leto. Evropska komisija je zato predlagala nekaj sprememb evropske zakonodaje o pitni vodi, ki bi izboljšale kakovost in dostop do pitne vode.

- Oglas -

Pitna voda

Prihranili bi denar in pomagali okolju

Večina prebivalcev EU ima zelo dober dostop do visokokakovostne pitne vode, a komisija želi zagotoviti, da se ta visoka kakovost ohrani tudi dolgoročno, pojasnjujejo v Bruslju. S spremembami in spodbudami bi lahko ljudje prihranili denar in pomagali okolju, zato je, kot so prepričani v Bruslju, ljudi treba ozavestiti in spodbuditi, da namesto ustekleničene vode pijejo vodo iz pipe: »Zmanjšanje porabe ustekleničene vode lahko gospodinjstvom v Evropi pomaga prihraniti več kot 600 milijonov evrov na leto.«  Nov predlog komisije je odziv na prvo uspešno evropsko državljansko pobudo v podporo izboljšanja dostopa do varne pitne vode za vse Evropejce Pravica do vode, ki jo je podpisalo 1,6 milijona ljudi.

Kot so sporočili iz Bruslja, je namen predloga spremembe Direktive o pitni vodi zagotoviti boljšo obveščenost potrošnikov glede porabe vode, sestave stroškov in cene za liter vode za lažjo primerjavo s ceno za ustekleničeno vodo.

Predlog komisije predvideva izboljšanje kakovosti vode tako, da se na seznam meril za opredeljevanje varnosti vode uvrstijo nove in nastajajoče snovi, kot sta denimo legionela in klorat. Nova pravila naj bi zagotovila izboljšanje dostopa do vode vsem državljanom, zlasti ranljivim in marginaliziranim skupinam, ki imajo trenutno otežen dostop do nje. To pomeni vzpostavitev opreme za dostop do pitne vode na javnih mestih, izvedbo kampanj za osveščanje državljanov o kakovosti vode, ki jo pijejo, ter spodbujanje uprav in javnih zgradb, da zagotovijo dostop do pitne vode. Nova pravila naj bi potencialna zdravstvena tveganja v povezavi s pitno vodo zmanjšala s štirih na manj kot en odstotek.

Bonus: zmanjšanje količine plastike

- Oglas -

Plastične steklenice so eden najpogostejših odpadkov plastike za enkratno uporabo, ki jo najdemo na evropskih plažah. Ravno zdaj pa je Evropa napovedala tudi boj proti plastiki, zato bi takšna spodbuda imela pozitiven vpliv na prizadevanja za zmanjšanje količine odpadne plastike v okolju. Ob predstavitvi predloga za spremembo zakonodaje v komisiji spodbujajo restavracije, naj gostom zagotovijo vodo iz pipe namesto ustekleničene vode.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×