0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaEterično olje sivke: nešteto koristi za vaše telo in duha

Eterično olje sivke: nešteto koristi za vaše telo in duha

MORDA VAS ZANIMA

Eterično olje sivke vam nežno dvigne energijo in razpoloženje. Preverite, kje vse ga lahko uporabite.

- Oglas -

Uporabljate ga lahko na več načinov

Eterično olje sivke je znano po svojih sproščujočih in pomirjajočih lastnostih. Sivkino eterično olje lahko nanesete neposredno na kožo – pod nos ali na zapestje. Nekateri pred spanjem nekaj kapljic eteričnega olja kapnejo na blazino in si tako zagotovijo miren spanec. Spet drugi si z nekaj kapljicami sivkinega olja naredijo kopel veliko bolj sproščujočo. Kadarkoli v dnevu lahko le odprete stekleničko in vdihnete, da preženete stres in živčnost.

Eterično olje sivke

Z njim nad mozolje

Kapljico sivkinega olja nanesite neposredno na mozolj. V roku dveh do treh dni bi ta moral izginiti.

- Oglas -

Ublažite migreno

Zmešajte tri do pet kapljic sivkinega olja z eno čajno žličko kosovega – lahko pa tudi katerega drugega- olja in nežno masirajte tam, kjer čutite bolečino.

Preženite nespečnost

Poškropite blazino z nekaj kapljicami sivkinega olja in povohajte steklenično, da se sprostite. Pustite se zazibati v miren in trden spanec.

Osvežilec zraka

V stekleničko z razpršilom natočite 300 ml destilirane vode, dodajte 30 kapljic eteričnega olja in dobro pretresite. Prepustite se omamnemu vonju.

Oskrbite rane in ureznine

Očistite območje rane z vodo, nato pa s čisto bombažno blazinico, na katero ste dali nekaj kapljic olja, nanesite olje na rano. Dodajte nekaj kapljic olja v vašo kremo ali balzam za ustnice in se znebite suhe in razdražene kože.

- Oglas -

Poskrbite za boljšo rast las in preženite prhljaj

Uporabite sivkino olje za masažo vašega lasišča. Zmešajte pet do osem kapljic olja s čajno žličko najljubšega olja. Tako boste stimulirali rast las in pomagali preprečiti prhljaj.

Izboljšajte svoje pecivo

Dodajte nekaj kapljic olja v pecivo, da bo imelo čudovito aromo. Uporabite ga lahko tudi pri čaju, medu, marmeladah in podobno.

Preženite slabost

Vdihnite eterično olje sivke in si pomagajte pri slabosti.

Sproščujoča kopel za stopala

V toplo vodo dajte skodelico soli za kopeli in deset do petnajst kapljic sivkinega olja. Noge namakajte približno deset minut, ta čas pa lahko namenite meditaciji, saj vas bo aroma sivkinega olja popolnoma sprostila.

Več o sivki si preberite tukaj.

.

NAJNOVEJŠE