0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaEterična olja, ki jih morate imeti vedno s seboj

Eterična olja, ki jih morate imeti vedno s seboj

MORDA VAS ZANIMA

Ko se boste odpravili na izlet v naravo, naj vam nikar ne bo škoda prostora, ki ga bodo eterična olja zasedla v vaši torbici, saj se lahko zgodi, da vam bodo te majhne stekleničke z nešteto koristnimi lastnosti še kako prav prišle. Priporočljivo je, da vas vedno spremljajo eterično olje sivke, čajevca in limonske trave.

- Oglas -

Eterično olje sivke odganja insekte

Eterično olje sivke je analgetik, antimikrob, antiparazitik, antirevmatik, antiseptik, insekticid. Lahko pripomore k blaženju srbečice po piku komarja, pripomore k celjenju ureznin, opeklin, pomirja vnete mišice, deluje proti glivicam in odganja insekte.

  • Če vas na pohodu ali daljšem izletu presenetijo bolečine v mišicah ali hrbtu, preprosto zmešajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke z baznim oljem in nežno vmasirajte v boleč predel.
  • Eterično olje sivke odganja insekte. V skrajni sili tako nakapajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke na izpostavljena mesta na koži. Če imate občutljivo kožo ga pred nanosom obvezno zmešajte z baznim oljem.
  • Sivkino eterično olje lahko zaradi  njegovih protivnetnih lastnosti uporabite tudi za lajšanje srbečice in oteklin po ugrizu insektov.
  • Če ste na izletu ali potovanju kje, kjer je veliko število ljudi na majhnem prostoru, lahko to v vas prebudi občutke tesnobnosti. Odprite stekleničko z eteričnim oljem sivke in ublažite občutke tesnobe.

Vsestransko eterično olje čajevca

Eterično olje čajevca ima  antibakterijske, antimikrobne,  antiseptične in antiglivične lastnosti. Eterično olje čajevca vas bo prav tako pomagalo obvarovati pred nadležnimi insekti in njihovimi piki. Z njim lahko oskrbite ureznine in ublažite srbečico po britju. Najbolje  je, da ga pred uporabo na koži mešate z jojobinim oljem.

- Oglas -

Eterično olje limonske trave proti utrujenosti

Eterično olje limonske trave ima antiglivične, antiseptične in antivnetne lastnosti. Pripomore lahko k blažitvi bolečin v mišicah, odganja žuželke. Z njim si lahko uspešno povrnete energijo in se borite proti utrujenosti. Zmešajte nekaj kapljic eteričnega olja limonine trave z malo kokosovega olja in s tem masirajte senca. K boljšemu počutju bo pomagalo že samo vdihovanje eteričnega olja limonske trave.

.

NAJNOVEJŠE