Zdravje & prehranaDomači sladoled

Domači sladoled

MORDA VAS ZANIMA

Socialna omrežja in internet so zasuta z recepti za zdrav domač sladoled. Tudi mi smo enega od receptov z vami že delili, tokrat pa vam predstavljamo recept za sladoledne lučke, ki so lahko s pravimi dodatki pravzaprav zelo okusen manjši obrok.

- Oglas -

Sladoled

Kje dobimo modelčke za sladoled?

Mi smo poceni modelčke dobili v eni izmed ljubljanskih kitajskih trgovin. Dva modelčka v kompletu staneta približno dva evra. Modelčke si lahko naredite kar sami in si sladoled prelijete v jogurtove lončke, kamor po kakšnih dveh urah, ko je sladoled že v skrinji, zapičite lesene palčke.

Kaj potrebujemo za približno 10 lučk?

  • 3 banane,
  • 3 dl strjenega kokosovega mleka (dobite ga v vseh večjih trgovinah),
  • 2 žlici kokosove moke,
  • 50 g črne čokolade,
  • 2 žlici grškega jogurta,
  • po želji malo vode (do 4 žlice).

Priprava je preprosta, saj vse skupaj enostavno zmeljete v mešalniku in prelijete v modelčke. Sladoled je res okusen, ponavadi še bolj, če ga kakšnih 5 minut po tem, ko ga vzamemo iz skrinje, pustimo na krožniku, da se rahlo otopli, saj je potem njegova struktura še bolj kremasta. S tem sladoledom lahko grešite brez slabe vesti.

Dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×