Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
RubrikeZanimivostiDobrodelni Brad Pitt in okoljevarstvena Hayden Panettiere

Dobrodelni Brad Pitt in okoljevarstvena Hayden Panettiere

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi zvezdniki uporabljajo svojo slavo za še večjo medijsko prepoznavnost, drugi pa jo uporabijo v bolj ‘uporabne’ namene. Med najbolj znane ‘okolju prijazne’ zvezdnike sodita Brad Pitt in Hayden Panettiere, predstavljamo pa vam še ostale, ki delujejo na tem področju.

Brad Pitt

- Oglas -

Brad Pitt ni le še en lep, ampak svojo slavo uporablja v tudi dobrodelne namene – je vodja “zelenega“ projekta obnove New Orleansa, ki ga je pred leti opustošil hurikan Katrina. Poleg tega pa se je igralec pridružil tudi ostalim “zelenim“ arhitekturnim podvigom. Med temi podvigi je tudi projekt z imenom “Adopt a green house“.

Hayden Panettiere

Hayden je ena izmed mladih okoljevarstvenic ter zagovornica pravic živali. Leta 2007 pa je bila vpletena v boj proti letnemu obredu lovenja delfinov na Japonskem.

Adrian Green

Igralec se zavzema za ekološko obveščeno življenje v vseh pogledih – vozi okolju prijaznejši avtomobil , živi v popolnoma okolju prijazni hiši, ter se zavzema za okolju prijazno življenje na sploh. Leta 2007 pa je možično opozoril na ne profitno iniciacijo “Charity Water“, ki skrbi za potno vodo ter sanitarno higieno v najbolj revnih delih sveta.

Sherly Crow

- Oglas -

Pevka je tako rekoč “zelena“ kraljica. Poleg promocije “one square per restroom“, pa skrbi tudi za osveščenost med svojimi turnejami, saj se med tem časom vozi z avtobusom na biodizel.

Sienna Miller

Je ambasadorka za kampanjo klimatskih sprememb stacionirano v Veliki Britaniji. Prav tako pa je pred kratkim izdala linijo oblačil, ki temeljijo na tekstilu brez ogljika. Na EMA Futures Awards pa si je vzela čas, da je tudi tam opozorila gledalce na problem globalnega segrevanja.

Alicia Silverstone

Leta 2004 je bila imenovana za najbolj privlačno vegetarianko, kar pa je izkoristila organizacija PETA, saj je Alicio uporabila za svoje oglase. Alicia je v Los Angelesu ustanovila zavetišče za živali, poleg tega pa je svojo osveščenost pokazala tudi pri izbiri avtomobila, saj vozi hibrida. Alicio Silverstone smo pred časom tudi mi že predstavili.

Al Gore

Čeprav je Al Gore bil v preteklosti tarča posmeha, pa to še ne pomeni, da njegove izjave niso bile resnične. Al Gore se že dalj časa trudi, da bi še prav čas osvetil ljudi o vse večjemu problemu globalnega segrevanja. S tem je začel že pred časom, vendar pa so ga takrat ameriški politiki prikazali vslabi luči.

Prejšnji članekToplotna izolacija
Naslednji članekPreverite starost vaše debelosti

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×