Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaČrevesne bakterije: ni vseeno, s čim jih hranimo

Črevesne bakterije: ni vseeno, s čim jih hranimo

MORDA VAS ZANIMA

Prvi zaužiti grah je pomemben dogodek v življenju dojenčka, vsaj kar se tiče njegove črevesne flore.

- Oglas -

Dojenček

Raziskovalka Ruth Ley z ameriške univerze Cornell je s sodelavci pregledala bakterije v vzorcih blata dojenčka moškega spola od njegovega rojstva pa do starosti dveh let in pol ter obenem natančno spremljala njegovo dieto. Po pričakovanjih so postajale črevesne bakterije s časom vse bolj številne in raznolike, spremembe pa so bile najočitnejše, ko je otrok prvič zaužil novo vrsto hrane. Največji »pretres« v črevesju so zaznali po uvedbi graha in mlečnih formul v prehrano. V obdobju, ko je mati otroka izključno dojila, so bakterije v njegovem črevesju vsebovale številne gene, koristne za razgrajevanje mlečnih sladkorjev. Ko je prešel na trdo prehrano, pa se je pojavilo več bakterij z geni, potrebnimi za razgradnjo škroba. Zgodnje otroštvo je primeren čas za vplivanje na črevesne bakterije in s tem prihodnje zdravje otroka, je dejala Leyeva.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×