To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaČrevesne bakterije: ni vseeno, s čim jih hranimo

Črevesne bakterije: ni vseeno, s čim jih hranimo

MORDA VAS ZANIMA

Prvi zaužiti grah je pomemben dogodek v življenju dojenčka, vsaj kar se tiče njegove črevesne flore.

- Oglas -

Dojenček

Raziskovalka Ruth Ley z ameriške univerze Cornell je s sodelavci pregledala bakterije v vzorcih blata dojenčka moškega spola od njegovega rojstva pa do starosti dveh let in pol ter obenem natančno spremljala njegovo dieto. Po pričakovanjih so postajale črevesne bakterije s časom vse bolj številne in raznolike, spremembe pa so bile najočitnejše, ko je otrok prvič zaužil novo vrsto hrane. Največji »pretres« v črevesju so zaznali po uvedbi graha in mlečnih formul v prehrano. V obdobju, ko je mati otroka izključno dojila, so bakterije v njegovem črevesju vsebovale številne gene, koristne za razgrajevanje mlečnih sladkorjev. Ko je prešel na trdo prehrano, pa se je pojavilo več bakterij z geni, potrebnimi za razgradnjo škroba. Zgodnje otroštvo je primeren čas za vplivanje na črevesne bakterije in s tem prihodnje zdravje otroka, je dejala Leyeva.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×