Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaČaj bolj zdrav kot voda?

Čaj bolj zdrav kot voda?

MORDA VAS ZANIMA

Dobra novica za ljubitelje čaja: tri ali več skodelic pravega čaja na dan naj bi imelo za telo prav tako zdravilen učinek kot pitje velikih količin vode, je prepričana skupina britanskih strokovnjakov za prehrano.

- Oglas -

ČajS svojimi raziskavami so ovrgli do sedaj uveljavljeno prepričanje, da čaj telo izsuši. Čaj naj bi v telo ne vnesel le velikih količin tekočine, temveč naj bi varoval tudi pred boleznimi srca, nekaterimi vrstami raka, krepil naj bi kosti ter varoval pred zobno gnilobo. Ključne zdravilne učinkovine v čaju naj bi bili po mnenju strokovnjakov flavonoidi. Te polifenolne antioksidante najdemo v številnih živilih in rastlinah, med drugim tudi v čajnih listih. Čaj naj bi bil zato celo boljši kot voda, menijo Britanci. Voda zgolj nadomesti izgubljeno tekočino, čaj pa nadomesti tekočino, hkrati pa vsebuje še antioksidante in fluoride.

Raziskava je pokazala, da tradicionalno britansko navado pitja čaja izpodriva pitje gaziranih pijač, vendar je čaj še vedno zelo priljubljen med osebami, starejšimi od 40 let, ki v povprečju popijejo po tri skodelice tega napitka na dan. Pri starejši generaciji predstavlja čaj kar 70 odstotkov dnevnega vnosa tekočin. Če želimo obvarovati srce, kosti in zobe, bi morali redno piti najmanj tri skodelice čaja na dan.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×