Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaRižota z gobicami

Rižota z gobicami

MORDA VAS ZANIMA

Pripravite si okusno kosilo z rižoto in gobicami.

- Oglas -

Rižota z gobicami

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g riža (lahko basmati, dolgozrnat ali za najbolj zdravo različico rjavi)
  • čebula
  • por
  • 300 g raznolikih gobic, lahko so samo jurčki, lahko samo šampinjoni, lahko so mešane
  • žlica masla
  • peteršilj
  • sol in poper
  • pol litra zelenjavne jušne osnove (lahko zelenjavna kocka)
  • malo parmezana
  • smetana za kuhanje (po želji)

Priprava: Segrejte žličko masla in na njej prepražite sesekljano čebulo, da postekleni, potem pa dodajte še gobice. Te posolite in popoprajte in prav tako dobro prepražite, da se zmehčajo, vmes pa dodajte nasekljan por. Šele zatem vsujte riž, ga popražite in zmešajte z gobicami, potem pa vlijte jušno osnovo in počasi vrite, da se riž skuha. Po potrebi dodajajte še vodo in po želji žličko smetane za kuhanje in malo parmezana. Na koncu vmešajte še sveže nasekljan peteršilj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×