Rižota z gobicami

Pripravite si okusno kosilo z rižoto in gobicami.

Rižota z gobicami

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g riža (lahko basmati, dolgozrnat ali za najbolj zdravo različico rjavi)
  • čebula
  • por
  • 300 g raznolikih gobic, lahko so samo jurčki, lahko samo šampinjoni, lahko so mešane
  • žlica masla
  • peteršilj
  • sol in poper
  • pol litra zelenjavne jušne osnove (lahko zelenjavna kocka)
  • malo parmezana
  • smetana za kuhanje (po želji)

Priprava: Segrejte žličko masla in na njej prepražite sesekljano čebulo, da postekleni, potem pa dodajte še gobice. Te posolite in popoprajte in prav tako dobro prepražite, da se zmehčajo, vmes pa dodajte nasekljan por. Šele zatem vsujte riž, ga popražite in zmešajte z gobicami, potem pa vlijte jušno osnovo in počasi vrite, da se riž skuha. Po potrebi dodajajte še vodo in po želji žličko smetane za kuhanje in malo parmezana. Na koncu vmešajte še sveže nasekljan peteršilj.

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Rižota z gobicami
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)