Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeBomo poleg sončnih dobili še »dežne celice«?

Bomo poleg sončnih dobili še »dežne celice«?

MORDA VAS ZANIMA

Izkoristek alternativnih virov energije, ki ne obremenjujejo okolja, je področje, s katerim se ukvarja ogromno raziskovalcev z vsega sveta. Tako lahko praktično vsak dan spremljamo napredek in nove, inovativne rešitve. Ena najbolj zanimivih dilem je zagotovo ta, kako poskrbeti za nadgradnjo sončnih celic in povečati njihovo učinkovitost. Zdi se, da smo vse bližje funkcionalnim sončnim celicam, ki bodo brez težave proizvajale energijo tudi takrat, ko bo deževalo. Ekipa znanstvenikov s kitajske univerze je namreč predstavila zelo izvirno rešitev za nadgradnjo klasičnih sončnih celic.

- Oglas -

Dežne celice

Rešitev naj bi se skrivala v grafenu

V dežju pogosto najdemo tudi soli, ki vsebujejo pozitivno in negativno nabite ione, torej katione ter anione. Znanstveniki so zato izkoristili potencialno možnost kemijske reakcije in za izdelavo celic oziroma panelov uporabili plast iz grafena (alotrop ogljika). Ioni s pozitivnim nabojem se tako vežejo na grafen, kar poskrbi za dodatno dvojno plast oziroma za nekakšen »kondenzator«. Tovrstna sestava sončnih celic je nato osnova za generiranje električnega toka.

Grafen vse bolj zelo cenjen tudi v drugih panogah

Grafen tudi sicer velja za enega najbolj cenjenih materialov oziroma snovi. Pridevnik, ki se najpogosteje omenja v povezavi z grafenom, je tako »čudežni«. V številnih panogah se pojavljajo nove rešitve, ki presenečajo s svojo inovativno zasnovo, njihov nepogrešljivi del pa je prav grafen. Očitno bo imel odslej grafen pomembno oziroma še pomembnejšo funkcijo tudi znotraj alternativnih virov energije, kar je danes vsekakor zelo privlačno področje tako za raziskovalce kot za investitorje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×