Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Dom & energijaBolnišnica, ki ima na strehi svoj lasten vrt

Bolnišnica, ki ima na strehi svoj lasten vrt

MORDA VAS ZANIMA

Hipokrat je nekoč dejal: »Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo hrana«. Pomena te mogočne misli se zaveda tudi David Maffeo, direktor bostonskega medicinskega centra, na vrhu katerega se bohoti bogat zelenjavni vrt. Pridelki vrta nahranijo bolnike, osebje in okoliško prebivalstvo z nizkimi dohodki.

- Oglas -

Za vrt na strehi skrbi več kot 100 prostovoljcev. To je prava zelena oaza v mestnem okolju, ki meri 2500 kvadratnih metrov in letno proizvede 2700 kilogramov svežega pridelka. Med pridelki so ohrovt, listnati ohrovt, kitajsko zelje, paradižnik, korenje, kumare, paprike, jajčevci, fižol, buče in različna naravna zelišča.

Vrt na strehi je postavilo podjetje oz. kmetijo Higher Ground Farms, ki se v Bostonu ukvarja prav s postavitvijo vrtov na strehah različnih institucij. Bolnišnice nas običajno asociirajo na neokusne in slabe prehranske obroke. Lindsay Allen, vodja podjetja, pravi, da se ji zdi zanimivo, da je prav hrana v bolnišnicah tako osiromašena, saj so prav bolniki tisti, ki so ranljivi in ki potrebujejo kar največ mineralov in vitaminov: »Hrana je zdravilo. To, kar ljudje dajejo v svoje telo, je neposredno povezano z njihovim zdravjem. Bolnišnice so odgovorne za boljšo hrano svojih bolnikov.« Lindsay z vrtom na vrhu bolnišnice upravlja od samega začetka. Pridelke gojijo v certificiranih organskih tleh, ki ne vsebujejo sintetičnih dodatkov in gnojil, uporabljajo tudi reciklirane zaboje, na strehi pa imajo tudi čebelnjake, ki oprašujejo vrt in zagotavljajo tudi med.

Lindsay upravlja tudi s sistemom kompostiranja, ki ohranja gnojenje tal in sadi različne pridelke, ki naravno odganjajo škodljivce in privabljajo koristne hrošče. »O vrtu poskušam čimbolj razmišljati kot o ekosistemu,« pravi. »Kako porabiti ostanke ali lupine hrane, da bomo lahko še naprej ustvarjali zemljo in kompost?« Poleg vodenja podjetja oz. kmetije Allen organizira številne delavnice za izobraževanje pacientov, zaposlenih in njihovih družin o načinu pridelave lastne hrane. Bolnišnica je opremljena s poučevalno kuhinjo, v kateri so zaposleni številni prehranski strokovnjakii in dietetiki, ki pacientom ponujajo svoje strokovno znanje o tem, kako lahko pripravljajo obroke z lokalnimi izdelki, ki jih dobijo. Cilj je bolnikom ne samo dati dobro hrano, temveč jim tudi zagotoviti orodja, informacije in izobraževanje za zdravo življenje. Upajmo, da ta zgodba vpliva na druge bolnišnice, da zasadijo in posejejo svoje lastne zelenjavne vrtove in tako oskrbijo bolnike in prebivalstvo z zdravo in hranilno hrano.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×