0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Osebna rastŠola v Indiji daje prednost sreči, namesto ocenam

Šola v Indiji daje prednost sreči, namesto ocenam

MORDA VAS ZANIMA

Večina šol širom sveta ima učilnice, dolge hodnike, več vhodov, kabinete in telovadnico. Šola Riverbend, ki je nova šola v bližini Chennaija v Indiji, pa razmišlja korak naprej in namerava spremeniti tradicionalne prostorske in učne načrte.

- Oglas -
sola3

Namesto, da bi imeli eno veliko osrednjo stavbo, nameravajo zgraditi nekaj manjših objektov, ki bodo služili vrsti različnih potreb in predmetov, kot so podjetništvo, literatura, umetnost, matematika, zgodovina, meditacija in športna vzgoja. Gradnja naj bi se končala leta 2020 z enim ciljem – dati prednost sreči srednješolcev in srednješolcev, ne pa ocenam. Projektna ekipa pravi, da bo kampus izgledal kot vas. Šola bo imela osrednji prostor z učilnicami, pa tudi kmetijsko zemljišče, na katerem bodo učenci lahko pridelovali kmetijske izdelke. Šola bo imela tudi številne skupne prostore za klepete, v katerih bodo lahko učenci razpravljali o projektih z vrstniki ali učitelji. Učenci bodo v kampusu prebivali tekom tedna, za vikend pa bodo odšli domov. Učenci si bodo del urnika lahko kreirali sami – saj je pomembno, da se učijo vsebine, ki jih bolj zanimajo.

sola2

Poudarek ne bo na znanosti ali matematiki, temveč bodo učenci iskali rešitve za svetovne probleme, kot je splošno zdravje, oskrba s prehrano, gospodinjstvo in skrb za okolje. Učenci se bodo lahko naučili, kako izdelati raketo, kako programirati ali napisati scenarij; karkoli jih bo zanimalo.

sola1

Kampus gradi podjetje Kurani, ustanovitelj katerega pravi: »Na šolo vsi gledamo kot na neko tradicionalno stvar; mnoge šola asociira na hodnike in učilnice. Če spremenimo šolski sistem – sistem učenja in se osredotočimo na karakter, srečo in čustveno inteligenco učenca, potem se pojavi vprašanje – kakšen tip okolja moramo ustvariti?« Ko konstruirajo Riverbend, imajo v mislih večdesetletno raziskavo s Harvarda, katere rezultati so pokazali, da dobra in močna razmerja vodijo do srečnega življenja.

- Oglas -
sola4

Kurani tudi pravi, da še razmišljajo o tem, ali bo šola sploh imela ocene, ki ustvarjajo nezdravo tekmovalnost. Standardnih testov ne bo. Učitelji ne bodo učili, temveč bodo le podpora učencem, ki se bodo učili sami tisto, kar si želijo. Kampus bo imel tudi sobe za meditacije, za učenje plesa in kuharske tečaje. Vse stavbe bodo imele zaobljene kote in nobena stavba ne bo višja od dveh nadstropij.

Cilj šole je vzgojiti srečno in čutno generacijo.

Preverite tudi: Šole preizkušajo meditacijo namesto kaznovanja

.

NAJNOVEJŠE