Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Osebna rastŠola v Indiji daje prednost sreči, namesto ocenam

Šola v Indiji daje prednost sreči, namesto ocenam

MORDA VAS ZANIMA

Večina šol širom sveta ima učilnice, dolge hodnike, več vhodov, kabinete in telovadnico. Šola Riverbend, ki je nova šola v bližini Chennaija v Indiji, pa razmišlja korak naprej in namerava spremeniti tradicionalne prostorske in učne načrte.

- Oglas -

Namesto, da bi imeli eno veliko osrednjo stavbo, nameravajo zgraditi nekaj manjših objektov, ki bodo služili vrsti različnih potreb in predmetov, kot so podjetništvo, literatura, umetnost, matematika, zgodovina, meditacija in športna vzgoja. Gradnja naj bi se končala leta 2020 z enim ciljem – dati prednost sreči srednješolcev in srednješolcev, ne pa ocenam. Projektna ekipa pravi, da bo kampus izgledal kot vas. Šola bo imela osrednji prostor z učilnicami, pa tudi kmetijsko zemljišče, na katerem bodo učenci lahko pridelovali kmetijske izdelke. Šola bo imela tudi številne skupne prostore za klepete, v katerih bodo lahko učenci razpravljali o projektih z vrstniki ali učitelji. Učenci bodo v kampusu prebivali tekom tedna, za vikend pa bodo odšli domov. Učenci si bodo del urnika lahko kreirali sami – saj je pomembno, da se učijo vsebine, ki jih bolj zanimajo.

Poudarek ne bo na znanosti ali matematiki, temveč bodo učenci iskali rešitve za svetovne probleme, kot je splošno zdravje, oskrba s prehrano, gospodinjstvo in skrb za okolje. Učenci se bodo lahko naučili, kako izdelati raketo, kako programirati ali napisati scenarij; karkoli jih bo zanimalo.

Kampus gradi podjetje Kurani, ustanovitelj katerega pravi: »Na šolo vsi gledamo kot na neko tradicionalno stvar; mnoge šola asociira na hodnike in učilnice. Če spremenimo šolski sistem – sistem učenja in se osredotočimo na karakter, srečo in čustveno inteligenco učenca, potem se pojavi vprašanje – kakšen tip okolja moramo ustvariti?« Ko konstruirajo Riverbend, imajo v mislih večdesetletno raziskavo s Harvarda, katere rezultati so pokazali, da dobra in močna razmerja vodijo do srečnega življenja.

Kurani tudi pravi, da še razmišljajo o tem, ali bo šola sploh imela ocene, ki ustvarjajo nezdravo tekmovalnost. Standardnih testov ne bo. Učitelji ne bodo učili, temveč bodo le podpora učencem, ki se bodo učili sami tisto, kar si želijo. Kampus bo imel tudi sobe za meditacije, za učenje plesa in kuharske tečaje. Vse stavbe bodo imele zaobljene kote in nobena stavba ne bo višja od dveh nadstropij.

- Oglas -

Cilj šole je vzgojiti srečno in čutno generacijo.

Preverite tudi: Šole preizkušajo meditacijo namesto kaznovanja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×