Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Dom & energijaBodite osveščen potrošnik

Bodite osveščen potrošnik

MORDA VAS ZANIMA

Če želite iz živil, ki jih nalagate v nakupovalno košarico, pridobiti kar največ hranil, morate biti zelo osveščen potrošnik. Vedeti morate, kaj se dejansko skriva v živilu, in ne, kaj o tem pripovedujejo oglasi. Ne nasedite vabljivim oznakam na ovojnini.

- Oglas -

Nakupovanje

Te so tam zato, da vas pritegnejo in spodbudijo k nakupu, s pravo vsebnostjo hranil pa imajo običajno le malo skupnega. Tu je nekaj najbolj značilnih primerov zavajanja:
Izdelek z zmanjšano vsebnostjo maščob. Zmanjšana vsebnost maščob še ne pomeni, da vsebuje živilo malo maščob. Če nosi tako oznako na primer sir, je v njem še vedno šest gramov skupnih maščob in štiri grame nasičenih maščob.
Polnozrnati izdelek. Na embalaži testenin in kruha pogosto preberemo, da so izdelani iz polnozrnate moke. Morda je v izdelku res določen delež polnozrnatih žit, vendar je žal ta delež zelo nizek. Izberite raje izdelek, pri katerem je jasno razvidno, da je iz 100-odstotne polnozrnate moke, ter živila, ki vsebujejo vsaj tri grame vlaknin na postrežek.
Izdelek z naravnimi sestavinami. Besedica ‘naravno’ res zveni zdravo, toda ali obstaja enotna opredelitev tega pojma? Poleg tega, ‘naravno’ še ne pomeni bogato s hranili. Ne nazadnje je naravno živilo pomaranča, enako bi lahko trdili tudi za maslo.
Izdelek brez aditivov in konzervansov. Tudi ta oznaka še ne pomeni, da je živilo zdravo. Kljub temu lahko vsebuje veliko sladkorja ali maščob in ima nizko hranilno vrednost.
‘Lahko’ pomeni, da vsebuje izdelek 30 odstotkov manj določene snovi kot običajno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×