Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Dom & energijaBodite osveščen potrošnik

Bodite osveščen potrošnik

MORDA VAS ZANIMA

Če želite iz živil, ki jih nalagate v nakupovalno košarico, pridobiti kar največ hranil, morate biti zelo osveščen potrošnik. Vedeti morate, kaj se dejansko skriva v živilu, in ne, kaj o tem pripovedujejo oglasi. Ne nasedite vabljivim oznakam na ovojnini.

- Oglas -

Nakupovanje

Te so tam zato, da vas pritegnejo in spodbudijo k nakupu, s pravo vsebnostjo hranil pa imajo običajno le malo skupnega. Tu je nekaj najbolj značilnih primerov zavajanja:
Izdelek z zmanjšano vsebnostjo maščob. Zmanjšana vsebnost maščob še ne pomeni, da vsebuje živilo malo maščob. Če nosi tako oznako na primer sir, je v njem še vedno šest gramov skupnih maščob in štiri grame nasičenih maščob.
Polnozrnati izdelek. Na embalaži testenin in kruha pogosto preberemo, da so izdelani iz polnozrnate moke. Morda je v izdelku res določen delež polnozrnatih žit, vendar je žal ta delež zelo nizek. Izberite raje izdelek, pri katerem je jasno razvidno, da je iz 100-odstotne polnozrnate moke, ter živila, ki vsebujejo vsaj tri grame vlaknin na postrežek.
Izdelek z naravnimi sestavinami. Besedica ‘naravno’ res zveni zdravo, toda ali obstaja enotna opredelitev tega pojma? Poleg tega, ‘naravno’ še ne pomeni bogato s hranili. Ne nazadnje je naravno živilo pomaranča, enako bi lahko trdili tudi za maslo.
Izdelek brez aditivov in konzervansov. Tudi ta oznaka še ne pomeni, da je živilo zdravo. Kljub temu lahko vsebuje veliko sladkorja ali maščob in ima nizko hranilno vrednost.
‘Lahko’ pomeni, da vsebuje izdelek 30 odstotkov manj določene snovi kot običajno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×