Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
RubrikeZanimivostiClinton je veganski lisjak

Clinton je veganski lisjak

MORDA VAS ZANIMA

Kar priznajte, v vseh letih, odkar je Bill Clinton znano ime, smo slišali že veliko imen, s katerimi so ga obkladali ali dražili. Večina jih ni bila prijaznih, saj so se veselo nanašali na njegovo afero z Monico Lewinsky, a je od tedaj vedno znova dokazoval, da je bilo tisto le spodrsljaj v pomembni mednarodni karieri, v kateri kljub temu, da ni več predsednik ZDA, še vedno nabira točke tako, da pomaga okolju, živalim in ljudem, ki ne morejo povzdigniti glasu.

- Oglas -

Medtem ko se v ZDA pripravljajo na nove volitve, je Clinton tokrat seveda podprl predsednika Obamo in na Demokratski konvenciji navdušil tako s svojim govorom kot s svojo pojavo. CNN je celo zapisa,l da je Američane opomnil, zakaj je še vedno najbolj priljubljen in naravno nadarjen politik njihove dežele.  A to še zdaleč ni bilo vse.

Bill Clinton

Lisjak

Najverjetneje je velik plaz na medmrežju povzročila igralka Olivia Wilde (prav tako veganka), ki je zapisala le kratek zapis na družbenem omrežju Twitter: »Bill, dobro si videti.« Dodala je še označbo #veganfox (veganski lisjak), ki pa se je nanašala na njegov videz, ne prebrisanost. Vsi tisti, ki so sledili, so pobrali njeno idejo in jo razširili. Med drugim naj bi tudi Anderson Cooper priznal, da ga je ob Clintonovem nastopu zamikalo, da bi poskusil z vegansko dieto. Mnogi so opozarjali, da je videti mlajši kot tedaj, ko je bil prvič izvoljen za predsednika in mu čestitali za zapeljiv videz.

Clinton zasluge za svojo spremembo pripisuje raziskovalcem, kakršen je tudi dr. Caldwell Esselstyn, priznan srčni kirurg, ki mu je pomagal spremeniti njegove nevarne življenjske navade. Ko je naredil preobrat, je izgubil več kot deset kilogramov in pravi, da se zdaj počuti veliko bolje kot kdajkoli prej v svojem življenju. »V bistvu sem ugotovil, da sem igral rusko ruleto, saj kljub temu, da sem deloma spremenil svoj način prehranjevanja in zmanjšal skupno količino kalorij ob vsakem obroku ter tudi zmanjšal količino holesterola v hrani, ki sem jo jedel, sem v svoje telo še vedno vnašal preveč holesterola, ne da bi vedel, če bo moje telo proizvedlo dovolj encima, ki bi to podprl. A očitno ga ni, saj v nasprotnem primeru ne bi imel te blokado,« je povedal lani.

Učimo že otroke!

- Oglas -

Ko se je odločil za spremembo, je hitro opazil rezultate. Njegov apetit je bil skorajda legendaren, ob vstopu v Belo hišo je bil njegov jedilnik sestavljen iz samih zrezkov, hamburgerjev in piščancev, občasno pa tudi rib. Ni bilo mesa, ki ga Bill ne bi vključil na svoj jedilnik. Potem pa je v dveh desetletjih iz vsejedca, ki je oboževal mastne pleskavice, postal vegetarijanec, ki se je počutil bolje in lažje, potem pa še vegan, ki obožuje vso zdravo hrano, ki jo poje in se počuti najbolje do zdaj in kot kaže, žanje več pohval kot kdajkoli prej.

Od leta 2004 je utrpel srčne težave, ki so vodile v štiri žilne obvode (bypass) in dilatacijo ven (angioplastika). Sprva je občasno jedel ribe in priznaval, da je imel veliko srečo, da ni umrl zaradi infarkta. Clinton zdaj uživa prehrano brez mesa in mlečnih izdelkov, brez jajc in skoraj brez olja. »Rad imam zelenjavo, sadje, fižol, stvari, ki jih zdaj rad jem.« Pravi, da ima poleg manjše količine kilogramov tudi več energije. Njegova neprofitna organizacija Clinton Foundation se je povezala z Ameriškim združenjem za srce in spodbuja vadbene programe in zdrava kosila za otroke. Njegov cilj je pomagati otrokom zdravo jesti zdaj, da ne bodo imeli takih zdravstvenih težav kot jih je imel on v prihodnosti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×