Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaBezgove palačinke za vse okuse

Bezgove palačinke za vse okuse

MORDA VAS ZANIMA

Bezgove palačinkeSezona za bezeg je že tukaj, zato je čas, za nabiranje bezgovih cvetov. Iz bezga lahko naredimo bezgov sirup, šabeso ali pa nekoliko drugačne palačinke, ki imajo okus po bezgu.

- Oglas -

Za 4 osebe:

  • 4 jajca,
  • 2,5 dl vode,
  • 2,5 dl radenske,
  • 5 dl mleka,
  • 4 žlice olja,
  • 1 žlicka soli,
  • približno 500 g bele moke,
  • nekaj bezgovih cvetov.

Vse sestavine razen moke in bezga damo v posodo in dobro zmešamo. Počasi dodajamo moko. Mešamo toliko casa, da masa postane gladka in primerno gosta. Zatem naj počiva pol ure. Bezgove cvetove, ki naj ne bodo prevec razcveteni (del cvetkov je lahko še neodprt), s škarjami porežemo na največ 1 cm dolge majhne cvetke.

Maso vlijemo na razgreto in namašceno ponev. Na maso potresemo bezgove cvetke. Pecemo na obeh straneh. Palačinka naj bo nekoliko debelejša kot obicajno, da se cvetki lahko potopijo vanjo. Obilo užitkov pri pripravi in dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×