Bezgove palačinke za vse okuse

Bezgove palačinkeSezona za bezeg je že tukaj, zato je čas, za nabiranje bezgovih cvetov. Iz bezga lahko naredimo bezgov sirup, šabeso ali pa nekoliko drugačne palačinke, ki imajo okus po bezgu.

Za 4 osebe:

  • 4 jajca,
  • 2,5 dl vode,
  • 2,5 dl radenske,
  • 5 dl mleka,
  • 4 žlice olja,
  • 1 žlicka soli,
  • približno 500 g bele moke,
  • nekaj bezgovih cvetov.

Vse sestavine razen moke in bezga damo v posodo in dobro zmešamo. Počasi dodajamo moko. Mešamo toliko casa, da masa postane gladka in primerno gosta. Zatem naj počiva pol ure. Bezgove cvetove, ki naj ne bodo prevec razcveteni (del cvetkov je lahko še neodprt), s škarjami porežemo na največ 1 cm dolge majhne cvetke.

Maso vlijemo na razgreto in namašceno ponev. Na maso potresemo bezgove cvetke. Pecemo na obeh straneh. Palačinka naj bo nekoliko debelejša kot obicajno, da se cvetki lahko potopijo vanjo. Obilo užitkov pri pripravi in dober tek!