ReceptiGlavne jediBeluši z bearneško omako

Beluši z bearneško omako

MORDA VAS ZANIMA

Beluši z bearneško omako so lahko zdrava samostojna jed, ali pa poleg pripravite še nekaj kuhanega krompirja, ki se odlično poda k belušem z omako.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 250 g belih belušev
  • 250 g zelenih belušev
  • sol
  • 1 limona
  • 4 žlice masla

Bearneška omaka:

  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • mleti črni poper
  • 2 vejici pehtrana
  • 2 rumenjaka
  • sol
  • 100 g beluševe juhe
  • limonin sok iz 1/2 limone
  • 100 g masla
  • 1/4 šopka drobnjaka
  • tabasco omaka po okusu

PRIPRAVA

  1. Bele beluše olupimo in odrežemo olesenele dele. Beluše zvežemo z vrvico in jih damo v vrelo slano vodo s sokom ene limone in žlico masla. Kuhamo 4 minute, nato pa jih ohladimo v mrzli vodi. Prihranimo vodo, v kateri so se kuhali.
  2. Pokuhamo bel vinski kis, poper in sesekljan pehtran. Dodamo beluševo juho. V vodni kopeli v tekočino vtepemo rumenjake s ščepcem soli, dodamo sok limone, in stepamo, da se speni. Odstavimo in v maso vtepemo stopljeno mlačno maslo, da nastane gosta omaka. Dodamo sesekljan drobnjak. Začinimo s soljo in po okusu s pekočo omako Tabasco.
  3. Ostalo maslo stopimo v ponvi, stresemo vanjo beluše in počakamo, da se segrejejo. Začinimo po okusu. Razdelimo jih na krožnike in prelijemo z omako. Postrežemo s kuhanim krompirjem.
- oglas -
Prejšnji članekJogurtova omaka s hrenom
Naslednji članekRižota s čemažem

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×