ReceptiJuheBučna juha z ingverjem

Bučna juha z ingverjem

MORDA VAS ZANIMA

Bučna juha z ingverjem bo pogrela in napolnila vaše želodčke, hkrati pa boste zaužili nekaj zdravega in hranljivega. Namig: Juho lahko potresemo s praženimi bučnimi semeni.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 600 g rumene buče
  • 1 kislo jabolko
  • 1 korenje
  • 30 g kokosovega maslo
  • 1 majhna čebula
  • 10 g svežega ingverja
  • 100 ml smetane
  • sol po okusu
  • mleti beli poper
  • 20 g kandiranega ingverja

PRIPRAVA

  1. Meso rumene buče, olupljena in izkoščičena jabolka in korenje narežemo na kocke. V ponvi na maslu prepražimo sesekljano čebulo in ingver, dodamo bučo, jabolka in korenje. Zalijemo z 0,75 l vode, solimo, popramo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Zmešamo s paličnim mešalnikom.
  2. Dodamo smetano, sesekljan kandiran ingver in še nekaj minut kuhamo. Če je potrebno, dosolimo. Po želji začinimo s ščepcem mletega čilija.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×