- Oglas -
Bučna juha z ingverjem bo pogrela in napolnila vaše želodčke, hkrati pa boste zaužili nekaj zdravega in hranljivega. Namig: Juho lahko potresemo s praženimi bučnimi semeni.
SESTAVINE (4 porcije)
- 600 g rumene buče
- 1 kislo jabolko
- 1 korenje
- 30 g kokosovega maslo
- 1 majhna čebula
- 10 g svežega ingverja
- 100 ml smetane
- sol po okusu
- mleti beli poper
- 20 g kandiranega ingverja
PRIPRAVA
- Meso rumene buče, olupljena in izkoščičena jabolka in korenje narežemo na kocke. V ponvi na maslu prepražimo sesekljano čebulo in ingver, dodamo bučo, jabolka in korenje. Zalijemo z 0,75 l vode, solimo, popramo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Dodamo smetano, sesekljan kandiran ingver in še nekaj minut kuhamo. Če je potrebno, dosolimo. Po želji začinimo s ščepcem mletega čilija.
- oglas -